Prima   -  Noutăți - A fost semnat un contract de antrepriză, în valoare de 8,6 mil. lei, pentru implementarea unui proiect de revitalizare urbană în orașul Dondușeni

A fost semnat un contract de antrepriză, în valoare de 8,6 mil. lei, pentru implementarea unui proiect de revitalizare urbană în orașul Dondușeni

29.03.2024   682 accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, SRL „Vladmih Company” și Primăria orașului Dondușeni au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului „Reabilitarea infrastructurii de agrement și zonei verzi de pe strada Aleksandr Pușkin, orașul Dondușeni”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Semnarea contractului a avut loc vineri, 29 martie curent, în incinta ADR Nord.

Conform contractului, în decurs de maxim 11 luni de la primirea ordinului de începere a execuției, SRL „Vladmih Company” s-a angajat să valorifice în orașul Dondușeni peste 7000 mp de teren în scopul îmbunătățirii condițiilor de trai a cetățenilor. În acest sens, sunt planificate o serie de lucrări de reconstrucție și amenajare a următoarelor obiective: 1 teren de minifotbal cu gazon artificial - 2016 mp; 1 teren multisport (baschet și volei)  720 mp; 1 teren de workout  300 mp; 1 teren de fitness  300 mp, pavaje din beton vibropresat  500 mp; îngrădire pentru terenurile sportive; 2 porți de fotbal; 2 seturi de baschet etc.

Antreprenorul urmează să execute lucrările specificate în contractul de antrepriză în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, cu detaliile de execuție, precum și cu normativele, standardele și prescripțiile tehnice în vigoare.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 8.607.250,24 de lei, contribuția Primăriei orașului Dondușeni fiind de 10% din valoarea contractului.

În cadrul aceluiași proiect, cu SRL „Aldicons”, astăzi a mai fost semnat un contract pentru achiziționarea serviciilor de supraveghere tehnică, în valoare de 50.779,64 de lei.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șapte noi proiecte de dezvoltare și revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Reabilitarea infrastructurii de agrement și zonei verzi de pe strada Aleksandr Pușkin, orașul Dondușeni”, depus de Primăria orașului Dondușeni în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor (noiembrie 2022).

Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase