Prima   -  Noutăți - Revitalizare urbană la Soroca: încep lucrările de renovare a Instituției de Educație Timpurie nr. 7 „Calina”

Revitalizare urbană la Soroca: încep lucrările de renovare a Instituției de Educație Timpurie nr. 7 „Calina”

27.03.2024   822 accesări  

În municipiul Soroca încep lucrările în cadrul proiectului „Noi oportunități educaționale pentru copiii de vârstă preșcolară din cartierul Dealului Romilor, municipiul Soroca”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Miercuri, 27 martie curent, în incinta Primăriei municipiului Soroca a avut loc o ședință de inițiere a lucrărilor renovarea Instituției de Educație Timpurie nr. 7 „Calina”. Reprezentanții ADR Nord, autoritatea publică locală, proiectantul și antreprenorul responsabil de executarea lucrărilor au discutat despre rolul, responsabilitățile și procedurile de interacțiune între părțile implicate în procesul de implementare a contractului de execuție a lucrărilor.

Conform contractului de antrepriză semnat recent, în decurs de maxim nouă luni de la primirea ordinului de începere a execuției, SRL „KVM Cons” s-a angajat să efectueze lucrări de reparație capitală a clădirii Instituției de Educație Timpurie (IET) nr. 7 „Calina” (etapa I), cu o suprafață de 1200 mp. Lucrările de renovare presupun termoizolarea pereților clădirii, reconstruirea acoperișului (520 mp) și instalarea unui sistem de încălzire autonom conectat la energie electrică regenerabilă.

Printre beneficiarii finali ai acestui proiect se numără 100 copii de vârstă preșcolară, inclusiv de origine romă, din zona de revitalizare a municipiului Soroca, 23 de cadre didactice și nedidactice angajate în cadrul IET nr. 7 „Calina” și circa 10 mii de locuitori din dealul municipiului Soroca.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 7.098.912,28 de lei, contribuția Primăriei municipiului Soroca fiind de 10% din valoarea contractului.

IET nr. 7 „Calina” se află în una dintre zonele de revitalizare urbană ale municipiului Soroca.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șapte noi proiecte de dezvoltare și revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Noi oportunități educaționale pentru copiii de vârstă preșcolară din cartierul Dealului Romilor, municipiul Soroca”, depus de Primăria municipiului Soroca în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor (noiembrie 2022).