Prima   -  Noutăți - A fost semnat un contract de antrepriză, în valoare de 9,6 mil. lei, pentru implementarea proiectului „Creșterea nivelului de trai în zona de revitalizare Valea Curechiului a orașului Drochia”

A fost semnat un contract de antrepriză, în valoare de 9,6 mil. lei, pentru implementarea proiectului „Creșterea nivelului de trai în zona de revitalizare Valea Curechiului a orașului Drochia”

22.02.2024   925 accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, SRL „Drostal” și Primăria orașului Drochia au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului „Creșterea nivelului de trai în zona de revitalizare Valea Curechiului a orașului Drochia”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Semnarea contractului a avut loc joi, 22 februarie 2024, în incinta ADR Nord. 

Conform contractului, în decurs de maxim cinci luni de la primirea ordinului de începere a execuției, SRL „Drostal” s-a angajat să amenajeze un parc și teritoriul adiacent în orașul Drochia. Lucrările de revitalizare urbană în una dintre zonele de revitalizare urbană ale orașului Drochia presupun amenajarea unui spațiu public, modernizarea infrastructurii urbane prin realizarea măsurilor de infrastructură stradală și amenajarea a două terenuri de joacă și amenajarea unui complex sportiv pe o suprafață de minim 3500 mp.

Printre beneficiarii finali ai acestui proiect se numără circa 4500 de drochieni care locuiesc în zona de revitalizare Valea Curechiului, dar și toți locuitorii orașului Drochia.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a subliniat că antreprenorul urmează să execute lucrările specificate în contractul de antrepriză în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, cu detaliile de execuție, precum și cu normativele, standardele și prescripțiile tehnice în vigoare.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 9.560.143,97 de lei, contribuția Primăriei orașului Drochia fiind de 10% din valoarea contractului.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șapte noi proiecte de dezvoltare și revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Creșterea nivelului de trai în zona de revitalizare Valea Curechiului a orașului Drochia”, depus de Primăria orașului Drochia în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor (noiembrie 2022).

Conform Programului Operațional Regional Nord pentru anii 2022-2024, proiectele de revitalizare urbană consolidează rolul și funcțiile orașelor în sporirea competitivității regiunii.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase