Prima   -  Noutăți - În orașul Edineț va fi extins sistemul de canalizare. Contractul de finanțare a fost semnat

În orașul Edineț va fi extins sistemul de canalizare. Contractul de finanțare a fost semnat

16.02.2024   697 accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Primăria municipiului Edineț și Consiliul Raional Edineț au semnat vineri, 16 februarie, un contract de finanțare pentru implementarea subproiectului privind extinderea sistemului de canalizare în orașul Edineț, în cadrul proiectului „Construcția stației de tratare a apei și extinderea sistemului de canalizare în orașele Edineț și Cupcini”. Subproiectul va fi implementat de ADR Nord.

Prin acest proiect se urmărește dezvoltarea și implementarea unei soluții pe termen lung a problemelor de mediu și sociale, asociate cu aprovizionarea durabilă cu apă potabilă sigură și extinderea sistemului de canalizare. Totodată, proiectul va contribui și la consolidarea capacităților autorităților locale în dezvoltarea și susținerea prestatorilor de servicii regionali pentru gestionarea eficientă a sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare.

În urma implementării proiectului, sistemul de canalizare din orașul Edineț va fi extins cu aproximativ 4,5 km, ceea ce va permite conectarea a peste 300 de gospodării, și va fi reconstruită stația de pompare a apelor reziduale. Astfel, vor fi îmbunătățite condițiile de mediu prin reducerea surselor de poluare și va fi consolidată capacitatea de gestionare a infrastructurii de alimentare cu apă.

În următoarea perioadă, ADR Nord va iniția și va desfășura proceduri de achiziții publice în cadrul proiectului.

Dosarul proiectului „Construcția stației de tratare a apei și extinderea sistemului de canalizare în orașele Edineț și Cupcini” a fost depus în cadrul Apelului competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională, în anul 2020. Proiectul este inclus în Documentul Unic de Program (2022-2024), aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 23 din 12 ianuarie 2022 și va fi implementat în conformitate cu Decizia Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale nr. 3/24 din 29.01.2024 și a Planului anual de implementare a Strategia Naționale de Dezvoltare Regională (2022-2028), în coordonare cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală și din contribuția financiară a beneficiarului.

Proiectul prevede și construcția unei stații de tratare a apei în orașul Edineț, măsură investițională finanțată de Guvernul Austriei prin intermediul Agenției Austriece pentru Dezvoltare.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase