Prima   -  Noutăți - Ministrul Andrei Spînu a efectuat o vizită de lucru la ADR Nord

Ministrul Andrei Spînu a efectuat o vizită de lucru la ADR Nord

19.01.2024   964 accesări  

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a întreprins joi, 18 ianuarie, o vizită de lucru la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord. Oficialul a discutat cu echipa Agenției despre activitățile curente și viitoare ale instituției, cum ar fi implementarea proiectelor de dezvoltare regională și cooperarea în acest scop cu autoritățile publice locale din nordul țării.

Ministrul a îndemnat echipa ADR Nord să intensifice activitățile de informare și colaborarea cu potențialii beneficiari ai programelor și proiectelor de dezvoltare regională și locală, subliniind că prioritatea zero la nivel național este asigurarea cu apă și canalizare a localităților.

La rândul lor, directorul și șefii de secții din cadrul ADR Nord au vorbit despre unele provocări în procesul de implementare a proiectelor cu impact regional și au propus soluții pentru îmbunătățirea interacțiunii cu părțile implicate.

Vizita de lucru a ministrului Andrei Spînu la ADR Nord a fost precedată de o vizită la câteva obiective de infrastructură din preajma municipiului Bălți, printre acestea fiind două poduri avariate. Este vorba de podul peste râul Răut și un pasaj peste calea ferată, ambele parte a centurii municipiului Bălți. În timpul vizitei sale la fața locului, ministrul s-a asigurat că în perioada reabilitării podurilor circulația va fi redirecționată, iar drumarii vor lucra în mai multe schimburi, pentru ca termenul de executare a lucrărilor de reabilitare să fie redus de la doi ani, așa cum era prevăzut inițial în contract, la un an.