Prima   -  Noutăți - La Bălți a avut loc recepția la terminarea lucrărilor de renovare energetică a Gimnaziului nr. 6

La Bălți a avut loc recepția la terminarea lucrărilor de renovare energetică a Gimnaziului nr. 6

27.12.2023   1374 accesări  

Gimnaziul nr. 6 din municipiul Bălți, situat în una dintre zonele de revitalizare ale municipiului (str. Kiev, nr. 16), a fost renovat energetic în cadrul unui proiect de revitalizare urbană finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

Miercuri, 27 decembrie, directorul și specialiști ADR Nord au verificat calitatea lucrărilor de construcție executate, în contextul desfășurării procedurii de recepție la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului de revitalizare urbană. Împreună cu reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), autoritatea publică locală, responsabilul tehnic, reprezentanții operatorului economic și alte părți implicate în procesul de implementare a proiectului, specialiștii ADR Nord au inspectat Gimnaziul nr. 6. Ulterior, au fost semnate actele de recepție.

Maria Prisacari director ADR Nord: „Acest proiect reprezintă o contribuție esențială pentru revitalizarea Gimnaziului nr. 6 din Bălți, aflat într-o zonă a orașului care necesită investiții. Acest suport va contribui la reducea semnificativă a consumului de energie la Gimnaziul nr. 6 și va îmbunătăți mediul educațional. Le urăm beneficiarilor succes în asigurarea continuității acestui proiect important pentru municipiul Bălți.”

Igor Malai, șef Direcție politici de dezvoltare regională, MIDR: „Prin astfel de proiecte facem ca localitățile noastre urbane să fie mai atractive, mai confortabile pentru trai. La nivel de Guvern, am adoptat o hotărâre orientată spre orașele-poli de creștere. În această Hotărâre de Guvern sunt prevăzute și elemente de revitalizare urbană. Referitor la municipiul Bălți, am inițiat elaborarea unui document de politici care să faciliteze renașterea acestei localități, conștientizând că este vorba de al doilea centru industrial și economic important din țară.”

La Gimnaziul nr. 6 din Bălți (blocurile A, B, C, D și E) au fost executate următoarele lucrări: consolidarea planșeului – 646,10 mp (blocul A); înlocuirea grinzilor afectate – 23,84 m3 (blocul A); tavane suspendate „Amstrong” – 663,20 mp (blocul A); termoizolarea pereților exteriori – 3.090,18 mp, termoizolarea planșeelor de pod – 2.006,8 mp; înlocuirea ușilor – 44,43 mp; înlocuirea ferestrelor – 614,02 mp; repararea pragurilor – 134,76 mp; repararea copertinelor – 36,37 mp; executarea pereului – 378,3 mp; acces pentru persoane cu dizabilități – 52,65 m (blocurile A și B); înlocuirea rețelelor termice – 2.035,59 m; montarea instalațiilor de ventilare – 307/1.471,21 m/mp.

Valoarea lucrărilor de renovare energetică a Gimnaziului nr. 6 din Bălți constituie 17,2 mil. lei. Anul trecut, în cadrul aceluiași proiect, au fost valorificate 4,9 mil. lei pentru reparația străzii Petru Zadnipru și a căilor de acces intravilan pe strada Cahul (nr. 48B-54A). Valoarea totală a proiectului de revitalizare urbană „Modernizarea infrastructurii publice și instituțiilor educaționale în zona de revitalizare din municipiul Bălți” constituie 22,1 mil. lei, din care 19,9 mil. lei – din sursele FNDRL și 2,2 mil. lei – contribuția Primăriei municipiului Bălți.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase