Prima   -  Noutăți - La Florești au fost finalizate lucrările de construcție-montaj a noii stații de epurare a apelor uzate

La Florești au fost finalizate lucrările de construcție-montaj a noii stații de epurare a apelor uzate

14.12.2023   1336 accesări  

Au fost finalizate lucrările de construcție-montaj a noii stații de epurare a apelor uzate din orașul Florești. Lucrările au fost executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de Agenție de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Joi, 14 decembrie, specialiști din cadrul ADR Nord au efectuat o vizită la noua stație de epurare din Florești, unde au fost montate cinci bioreactoare moderne, cu debitul total de 1.500 m3/zi.

În urma realizării acestui proiect, circa 4.300 de gospodării și 118 agenți economici vor avea acces la prestarea serviciului de epurare.

Valoarea totală a proiectului „Construcția stației de epurare regională și extinderea rețelelor de canalizare în orașul Florești” constituie 32,7 mil. lei, din care 29,4 mil. lei  alocate din FNDRL. Contribuția locală reprezintă 3,2 mil. lei, ceea ce reprezintă 10% din valoarea proiectului.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase