Prima   -  Noutăți - Vizită de lucru la Timișoara: MIDR și ADR Nord preiau bune practici de la ADR Vest

Vizită de lucru la Timișoara: MIDR și ADR Nord preiau bune practici de la ADR Vest

11.12.2023   1117 accesări  

Reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) și ai Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord au efectuat, în perioada 5-8 decembrie, o vizită de lucru la Agenţia pentru Dezvoltare Regională a Regiunii Vest, cu sediul în Timișoara, România.

Delegația din Republica Moldova a vizitat ADR Vest în vederea preluării bunelor practici din Regiunea de Dezvoltare Vest a României în implementarea proiectelor de dezvoltare regională și atragerea fondurilor europene în contextul pre-aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Delegații au participat la evenimentul „25 de ani de dezvoltare regională în România” și au avut o serie de întâlniri cu managementul ADR Vest. În cadrul întrunirilor bilaterale, discuțiile s-au axat pe specificul activităților de planificare și implementare a proiectelor finanțate din fondurile de pre-aderare la UE, tehnici de negociere în timpul procesului de pre-aderare la UE și rolul ADR-urilor în acest proces.

Cu ocazia celor 25 de ani de dezvoltare regională în România, directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a felicitat echipa ADR Vest pentru realizările sale remarcabile. „Cei 25 de ani de dezvoltare regională în România reprezintă o perioadă a realizărilor remarcabile pentru Regiunea Vest și pentru România. În acest sfert de veac pe care l-ați parcurs, Regiunea Vest a devenit sinonimă cu progresul, iar România  o țară competitivă și un model european de dezvoltare regională”, a menționat directorul ADR Nord.

20 de miliarde de euro este suma care a fost gestionată de cele opt ADR-uri din România, în cei 25 de ani de dezvoltare regională. În această perioadă au fost procesate peste 30.000 de proiecte publice și private, transformate în peste 10.000 de contracte implementate, iar peste 75.000 de noi locuri de muncă au fost generate. Pentru ADR Vest, cei 25 de ani au însemnat 3.200 de proiecte în care au fost investite peste 2 miliarde de euro.

Vizita de lucru a delegației MIDR și ADR Nord la sediul ADR Vest din Timișoara a avut loc în conformitate cu acordul de colaborare cu ADR Vest.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase