Prima   -  Noutăți - La Soroca progresează lucrările de reabilitare și modernizare a Muzeului de Istorie și Etnografie „Nicolae Bulat”

La Soroca progresează lucrările de reabilitare și modernizare a Muzeului de Istorie și Etnografie „Nicolae Bulat”

16.06.2023   1888 accesări  

Lucrările de reabilitare și modernizare a Muzeului de Istorie și Etnografie „Nicolae Bulat” din municipiul Soroca progresează în cadrul unui proiect de dezvoltare regională al cărui scop este să îmbunătățească aspectul și activitatea instituției muzeale.

Joi, 15 iunie 2023, directorul și specialiști ADR Nord au verificat modul cum decurg lucrările executate în cadrul proiectului „Valorificarea patrimoniului istorico-cultural al Regiunii de Dezvoltare Nord prin reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie din municipiul Soroca”, finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Până în prezent, a fost schimbat acoperișul instituției, au fost zugrăviți și vopsiți pereții interiori și renovate unele geamuri ale clădirii istorice. Recent, în interiorul instituției au fost instalate 50 de vitrine expoziționale, în valoare de 960 mii lei, care să faciliteze și să facă mai atractivă activitatea muzeului. Acum se lucrează la construcția unei galerii expoziționale în curtea instituției.

Valoarea totală a proiectului constituie 8,6 mil. lei, alocate din FNDRL. 10% din bugetul alocat reprezintă contribuția Consiliului Raional Soroca.

Muzeul de Istorie și Etnografie „Nicolae Bulat” din municipiul Soroca a devenit șantier în iulie 2022. Este al doilea proiect de reabilitare și modernizare a unor instituții muzeale din nordul țării, finanțat din surse financiare naționale. Acum o lună, am finalizat proiectul de renovare a Muzeului de Istorie și Etnografie din municipiul Bălți  primul proiect de acest fel finanțat din FNDRL în Regiunea de Dezvoltare Nord.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase