Prima   -  Noutăți - ADR Nord a organizat o sesiune de informare privind completarea cererilor de finanțare în cadrul Concursului de selectare a proiectelor de dezvoltare urbană

ADR Nord a organizat o sesiune de informare privind completarea cererilor de finanțare în cadrul Concursului de selectare a proiectelor de dezvoltare urbană

27.02.2023   402 accesări  

Autoritățile publice locale din municipiile Bălți și Soroca și din orașele Drochia, Râșcani, Fălești, Dondușeni, Otaci și Sângerei, care au depus notele conceptuale în cadrul primei etape a Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor, propuse spre finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), au participat luni, 27 februarie 2023, la o sesiune de informare privind completarea cererilor de finanțare.

În debutul sesiunii de informare, desfășurată la Bălți, directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a amintit că scopul acestui concurs de proiecte lansat în data de 1 noiembrie 2022, este de a susține accelerarea dezvoltării socio-economice a orașelor, în special a orașelor-poli de creștere, capabile să susțină dezvoltarea în zonele rurale proxime.

În cadrul ședinței, specialiștii ADR Nord au prezentat regulamentul privind mijloacele financiare alocate din FNDRL și ghidul de aplicare la concurs. Totodată, au fost revizuite notele conceptuale depuse anterior de către participanți și a fost prezentată modalitatea de completare a formularului cererii de finanțare.

Autoritățile publice locale din cele opt localități urbane urmează să depună cererile de finanțare după cum urmează:

  • în cadrul apelului competitiv – până în data de 27 martie 2023ora 17:00la sediul ADR Nord (MD-3110, mun. Bălți, Piața Vasile Alecsandri, nr. 8A, et. 2, bir. 202);
  • în cadrul apelului pe listă – până în data de 21 martie 2023ora 17:00, la sediul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MD-2012, mun. Chișinău, Piața Marii Adunări Naționale, nr. 1, bir. 229).

Dosarele cu cererile de finanțare, împreună cu documentele-suport, vor fi depuse personal de către aplicanți. Dosarele depuse după expirarea termenelor stabilite nu vor fi acceptate pentru evaluare.

Persoană de contact în cadrul ADR Nord pentru clarificări suplimentare: Ala Cucu, tel. (231) 29682, e-mail: sme.adrnord@gmail.com.

Persoană responsabilă în cadrul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: Denis Lungul, tel.: (022) 250532, e-mail: denis.lungul@midr.gov.md.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase