Prima   -  Noutăți - În raionul Soroca încep lucrările de construcție-montaj a unui apeduct magistral ce va asigura accesul la apă potabilă în șase localități și la o tabără de odihnă

În raionul Soroca încep lucrările de construcție-montaj a unui apeduct magistral ce va asigura accesul la apă potabilă în șase localități și la o tabără de odihnă

25.07.2022   463 accesări  

În nordul țării încep lucrările de construcție-montaj a unui apeduct magistral ce va asigura accesul la apă potabilă în șase localități și la o tabără de odihnă, prin conectarea acestora la apeductul magistral Soroca-Bălți. O ședință tehnică privind coordonarea lucrărilor planificate a avut loc luni, 25 iulie 2022, în incinta Consiliului Raional Soroca.

Specialiști ADR Nord, autorități publice locale, responsabilul tehnic, reprezentanții companiei care va efectua lucrările de construcție-montaj au discutat despre rolul, responsabilitățile și procedurile de interacțiune între părțile implicate în procesul de implementare a contractului de execuție a lucrărilor.

În decurs de 14 luni, SRL „Izodromgaz” s-a angajat să construiască apeductul magistral de la satul Voloave spre localitățile Volovița, tabăra de odihnă pentru copii „La Dumbravă”, Alexandru cel Bun, Vasilcău, Racovăț, Slobozia-Cremene, prin construcția rezervorului de apă sau instalarea turnului de apă la marginea localităților, și construcția apeductului magistral spre satul Slobozia-Vărăncău.

În cadrul proiectului vor fi montate circa 30,5 km de rețele de apeduct, mai multe turnuri de apă și rezervoare metalice. În total, peste 20.200 de locuitori din șase localități și 1.500 de copii de la tabăra „La Dumbravă” vor avea acces la noul sistem de alimentare cu apă și sanitație.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 30,35 milioane de lei, alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Contribuția Consiliului Raional Soroca și a primăriilor partenere constituie 10% din valoarea contractului de antrepriză. 

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șase noi proiecte de aprovizionare cu apă și sanitație (AAS), dintre care un proiect presupune elaborarea unui studiu de prefezabilitate ce vizează 33 de localități din raioanele Dondușeni, Soroca și Ocnița. Una dintre cele șase măsuri investiționale în domeniul AAS este și proiectul „Apa  necesitate primordială pentru o viață calitativă în Regiunea de Dezvoltare Nord”, depus de Consiliul Raional Soroca în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase