Prima   -  Noutăți - Monitorizarea lucrărilor de construcție în cadrul proiectului „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni”, finanțat de UE

Monitorizarea lucrărilor de construcție în cadrul proiectului „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni”, finanțat de UE

10.03.2021   316 Accesări  

La Gimnaziul „Iurie Boghiu” din Flămânzeni, Sângerei, sunt în plină desfășurare lucrările de sporire a eficienței energetice, executate în cadrul unui proiect implementat de ADR Nord și finanțat de Uniunea Europeană. În prezent, sunt efectuate lucrări de reabilitare a acoperișului și de izolare termică a pereților instituției de învățământ. Anterior, în carul aceluiași proiect, au fost înlocuite geamurile.

Miercuri, 10 martie 2021, specialiști din cadrul ADR Nord au monitorizat, în mod special, procesul de execuție a lucrărilor de reconstrucție a acoperișului instituției de învățământ. La eveniment au mai participat reprezentanți ai Departamentului de construcții al GIZ, responsabili tehnici, proiectanți și alte părți implicate în implementarea proiectului. Pe șantier au fost puse în discuție aspecte tehnice pentru care urmează să fie identificate soluții. Lucrările sunt efectuate în corespundere cu graficul de execuție.

Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, peste 320 de elevi și 30 de profesori și personal auxiliar vor beneficia de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil.

Costul total al lucrărilor de construcție în cadrul acestui proiect se cifrează la 16,94 milioane lei, din care 16,72 milioane lei reprezintă finanțarea Uniunii Europene, prin intermediul ADR Nord, și 217,890 lei  cofinanțarea din partea Consiliului raional Sângerei.

Lucrările, executate de asocierea de asocierea SRL „Valdcongrup”  SRL „Uralis”, au demarat în luna octombrie 2020 și urmează să fie finalizate până la sfârșitul anului.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni”, realizată de ADR Nord, este finanțată de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ).

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

   

  

Arrow Next