Prima   -  Noutăți - Sesiune de informare pentru raioanele Râșcani, Sângerei și municipiul Bălți privind Apelul competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională

Sesiune de informare pentru raioanele Râșcani, Sângerei și municipiul Bălți privind Apelul competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională

26.08.2020   412 Accesări  

Autorități publice locale de nivelurile I și II, reprezentanți ai instituțiilor publice și alte entități de drept public, precum și entități de drept privat (agenți economici) și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din raioanele Râșcani, Sângerei și municipiul Bălți au participat miercuri, 26 august, la o sesiune de informare privind modul de aplicare la Apelul competitiv de selectare a proiectelor cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), condițiile de eligibilitate, perioada de depunere a notelor conceptuale etc.

În debutul sesiunii de informare, care s-a desfășurat în incinta unui restaurant din municipiul Bălți, directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a subliniat că actuala ediție a Apelului competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) se deosebește esențial față de edițiile anterioare. La rândul său, președintele Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord, Vasile Secrieru, a specificat că scopul actualului Apel competitiv de selectare a proiectelor este să stimuleze inițiativele ce contribuie la implementarea politicii de dezvoltare regională și este orientat pentru realizarea a trei priorități: competitivitate economică, dezvoltare urbană și infrastructură regională. Președintele CRD Nord i-a îndemnat pe participanți să se mobilizeze la maxim pentru a putea elobora proiecte de calitate, cu impact regional.

Șefa ADR Nord s-a referit și la condițiile de eligibilitate, domeniile de finanțare și perioada depunerii dosarelor, specificând că Apelul competitiv de selectare a proiectelor este orientat pentru realizarea a trei priorități: competitivitate economică, dezvoltare urbană și infrastructură regională. În context, directorul ADR Nord a adus la cunoștința participanților la întrunirea online că, în rezultatul concursului lansat, va fi elaborat un document cu proiecte de dezvoltare regională ce vor fi implementate în perioada 2021-2023.

În cadrul ședinței, specialiștii ADR Nord Diana Josan și Veronica Savin au prezentat noile reguli de aplicare a propunerilor de proiecte pentru următoarea perioadă de timp, au fost descrise care sunt responsabilitățile și rolurile actorilor implicați în procesul de implementare a proiectelor.

Concursul se desfășoară în perioada 10 august 2020 - 21 mai 2021, în mai multe etape. Până în data de 24 septembrie 2020, autoritățile publice locale de nivelurile I și II, instituțiile publice și alte entități de drept public, precum și entitățile de drept privat (agenți economici) și organizațiile neguvernamentale din Regiunea de Dezvoltare Nord pot depune notele conceptuale de proiect la sediul ADR Nord (mun. Bălți, Piața Vasile Alcsandri, 8). După expirarea celor 45 de zile din data lasării oficiale a Apelului, cererile complete de finanțare vor fi depuse în termen de 120 de zile calendaristice de la data publicării oficiale a listelor Notelor Conceptuale selectate de către comisia creată pe lângă ADR Nord. Valoarea minimă a proiectelor eligibile este de 5 milioane de lei, iar valoarea maximă - până la 50 milioane de lei. Bugetul total estimat pentru realizarea proiectelor constituie circa 660 milioane de lei.

La cea de-a cincea și ultima sesiune de informare privind Apelul competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională cu finanțare din FNDR au participat în jur de 20 de potențiali beneficiari de mijloace financiare alocate din sursele FNDR. Primele patru sesiuni de informare au fost organizate în mediul online, prin intermediul platformei Zoom, și au reunit, în total, circa 170 de participanți.

Detalii despre Apelul competitiv de selectare a proiectelor, ediția 2020, se găsesc AICI.

Pentru mai multe detalii despre procedura de completare și depunere a documentelor, vă recomandăm să luați legătura cu specialiștii ADR Nord din cadrul Secției management integrat al proiectelor (tel. [0231] 25646; e-mail: smp.adrnord@gmail.com) și cu specialiștii din cadrul Secției planificare și cooperare regională (tel. [0231] 61980; e-mail: spsp.adrnord@gmail.com).

Documente

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

      

   

Arrow Next