Prima   -  Noutăți - Ziua Națională a Vinului 2019 își sărbătorește majoratul! Află noutățile celei de-a XVIII-a ediții

Ziua Națională a Vinului 2019 își sărbătorește majoratul! Află noutățile celei de-a XVIII-a ediții

12.09.2019   1921 Accesări   MADRM

De 18 ani sărbătorim produsul mândriei naţionale print-un eveniment emblematic pentru ţară şi unic în lume - Ziua Naţională a Vinului. În 2019, sărbătoarea tradiţiilor milenare în vinificaţie revine cu o ediţie aniversară, a XVIII-a: mai extinsă, ca spaţiu şi perioadă de desfășurare, mai savuroasă, mai distractivă, mai internaţională.

Data evenimentului rămâne neschimbată - primul weekend din octombrie, adică 5 şi 6 octombrie. În schimb, startul sărbătorii va fi dat cu o săptămână mai devreme de vinăriile cu potenţial oenoturistic din ţară, care îşi deschid uşile pentru oaspeţi începând cu 28 septembrie şi până pe 13 octombrie.

În premieră, pe 5 şi 6 octombrie, Oraşul Vinului se va extinde dincolo de Piaţa Marii Adunări Naționale, cuprinzând Scuarul Catedralei „Naşterea Domnului”, care va găzdui Şcoala Vinului și Curtea Țărănească, iar pe scena din strada pietonală Eugen Doga din Chișinău vor urca cei mai îndrăgiţi artişti autohtoni şi de peste hotarele țării: trupa „Via Dacă”, Pasha Parfeni, formaţia „Tharmis”, Lupii & Calancea Band, Dj Marcus Lower, LUIKU (Ucraina), Vița de Vie (România), Niko de Transilvania (România).

Degustarea vinurilor va putea fi făcută în funcţie de regiunea din care provin, standurile celor peste 65 de vinificatori fiind amplasate în baza hărții regiunilor cu Indicaţie Geografică Protejată.

Iniţiativele frumoase merită a fi perpetuate, aşa că vizitatorii ediţiei aniversare a Zilei Naţionale a Vinului vor putea opta, ca şi în anii precedenţi, pentru achiziţionarea unui Carnet al Degustatorului. Acesta va include informații despre vinăriile prezente la Ziua Națională a Vinului și vinurile oferite spre degustare, 12 tichete pentru degustare, programul celor 2 zile festive, reduceri pentru materialele  promoționale, dar și bilete pentru călătoria cu transportul public.

De asemenea, conceptul de sustenabilitate, încadrat în eveniment deja de câţiva ani, va fi extins, astfel Ziua Națională a Vinului, ediţia a XVIII-a, va fi şi mai prietenoasă mediului prin: optimizarea consumului de energie electrică, utilizarea energiei regenerabile, reducerea cantității de deșeuri produse, trierea deșeurilor (colectarea separată), reciclare, utilizarea unor materiale biodegradabile, a mobilierului ecologic etc.

Și în acest an, Ziua Națională a Vinului devine un eveniment internațional. Pentru al doilea an consecutiv, comuna Snagov din România va găzdui, în perioada 14-15 septembrie, Ziua Vinului Moldovenesc. Evenimentul va reuni sub brandul de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” 26 de vinificatori. Ziua Vinului Moldovenesc va fi marcată și la Iaşi, între 21-22 septembrie, dar şi la Baia Mare, în perioada 28-29 septembrie. Startul a fost dat în Belarus, unde Vinul Moldovei a fost celebrat pe parcursul weekend-ului trecut.

Pe 5 şi 6 octombrie, vino în PMAN să sărbătorim maturitatea celei mai importante sărbători dedicate Vinului Moldovei!

Arrow Prev

      

   

Arrow Next