Prima   -  Noutăți - Program de stagiu la Brașov pentru specialiștii Centrului de Informare și Consiliere în Afaceri al ADR Nord

Program de stagiu la Brașov pentru specialiștii Centrului de Informare și Consiliere în Afaceri al ADR Nord

19.06.2019   2301 accesări  

Specialiștii Centrului de Informare și Consiliere în Afaceri (CICA) al Agenției de Dezvoltare Regională Nord au participat, în perioada 11-16 iunie a.c., la un program de stagiu în cadrul Agenției de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov, instituție din România ce sprijină dezvoltarea locală și regională prin aplicarea principiilor dezvoltării durabile.

Specialiștii CICA au acumulat experiență privind oportunitățile de finanțare pentru proiectele de dezvoltare locală, au învățat cum se acordă consultanță pentru elaborarea cererilor de finanțare în vederea obținerii de fonduri nerambursabile, cum se elaborează și se actualizează strategiile de dezvoltare locală.

De asemenea, specialiștii CICA au avut parte de prezentarea tehnicilor de scriere a proiectelor în domeniul economic, precum și de prezentarea sistemului MySMIS pentru fondurile Uniunii Europene.

Cu ocazia vizitei la Brașov, ADR Nord a facilitat participarea a trei antreprenori din Regiunea de Dezvoltare Nord în cadrul expoziției „Republica Moldova prezintă”, care s-a desfășurat în perioada 14-16 iunie. SA „Barza Albă” din Bălți, SC Lefrucom SRL din Soroca și S.A. „Combinatul de pâine din Bălți” au avut posibilitatea să-și vândă produsele și să stabilească noi perspective de colaborare.

Expoziția „Republica Moldova prezintă” a devenit o platformă sigură pentru asigurarea şi crearea celor mai potrivite condiții, necesare susținerii producătorilor autohtoni și promovării imaginii Republicii Moldova.

Vizita reprezentanților ADR Nord la Brașov a fost posibilă grație proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare și implementat, în perioada anilor 2017-2019, de ADR Nord în parteneriat cu People in Need Moldova și AO „Pro Cooperare Regională”.