Prima   -  Noutăți - La Sângerei a fost lansat un proiect transfrontalier de dezvoltare a agriculturii inovatoare

La Sângerei a fost lansat un proiect transfrontalier de dezvoltare a agriculturii inovatoare

15.02.2018   285 Accesări   Moldpres

„Reţeaua transfrontalieră pentru agricultură inovatoare” a fost genericul unui proiect prezentat joi, 15 februarie, la Sângerei. Programul este un parteneriat al Asociaţiei obşteşti „Cutezătorul" din raionul Teleneşti şi Euroregiunii „Nistru” din oraşul Vinnytsya (Ucraina).

Proiectul, cu o perioadă de implementare de 12 luni, are scopul să creeze o reţea transfrontalieră pentru dezvoltarea agriculturii inovatoare ce ar asigura creşterea valorii adăugate a sectorului, prin realizarea unor cercetări care ar permite introducerea de noi tipuri de culturi. Acestea trebuie să corespundă condiţiilor climaterice din zonele de nord şi centru ale R. Moldova şi regiunea Vinnytsya.

Pentru aceasta urmează să fie realizate studii de piaţă care să prezinte problemele domeniului agricol din zona de implementare, să fie format un cluster agricol cu cercetări în contextul schimbărilor climatice, schimburi de practici şi programe de instruire etc.

Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană prin intermediul Programului de cooperare teritorială Republica Moldova – Ucraina în cadrul Parteneriatului Estic (EaPTC). Valoarea proiectului constituie 297 mii de euro, din care 90% este finanțarea UE, iar restul – contribuţia partenerilor.

Programul de cooperare teritorială şi-a propus să creeze un mediu favorabil pentru colaborare de-a lungul frontierelor R. Moldova  Ucraina, Armenia  Georgia, Azerbaidjan  Georgia și Belarus  Ucraina. Contribuția totală a Uniunii Europene în cadrul Programului EaPTC este de 12,5 milioane de euro.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

      

        

Arrow Next