Prima Prima Contact Contact Harta Harta
  Abonare RSS
Noutăți / Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Abonare      Dezabonare
Prima / Noutăți / Proiectul Programului regional sectorial în domeniul Infrastructurii de sprijin al afacerilor în Regiunea de dezvoltare Nord, supus consultărilor publice
Proiectul Programului regional sectorial în domeniul Infrastructurii de sprijin al afacerilor în Regiunea de dezvoltare Nord, supus consultărilor publice
Tipar
11.05.2017   ADR Nord  Accesari: 321 

Membrii grupului de lucru pentru elaborarea Programului regional sectorial (PRS) în domeniul infrastructurii de sprijin a afacerilor în Regiunea de dezvoltare Nord s-au reunit joi, 11 mai, în cadrul unei noi ședințe, a patra la număr, în incinta ADR Nord. Ei au prezentat proiectul Programului și câteva concepte de proiecte posibile în domeniu.

Conceptele de proiecte prezentate și analizate în cadrul ședinței de către membrii grupului de lucru țin de promovarea potențialului investițional regional, specializarea regională, asocierea producătorilor autohtoni, marketingul și branding-ul regional.

„Direcţia politică şi cooperare regională a examinat proiectul PRS de sprijin a afacerilor în Regiunea de dezvoltare Nord. Putem spune că este un document bun, care merită promovat, cu unele mici comentarii și obiecții despre care v-am comunicat anterior. Vă susținem în promovarea proiectului”, a menționat Mihaela Savin, consultant în cadrul Direcţiei politică şi cooperare regională a Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, le-a mulțumit membrilor grupului de lucru pentru că au fost foarte receptivi pe tot parcursul ședințelor tematice. „Începând de astăzi, lansăm consultările publice care vor dura până pe data de 25 mai. În acest context, este foarte importantă comunicarea publică pe marginea Programului, prin intermediul mass-media, ca orice doritor să poată contribui cu propuneri în vederea îmbunătățirii acestuia”, a spus directorul ADR Nord în cadrul ședinței.

Joi, 25 mai, programul de dezvoltare a infrastructurii de sprijin a afacerilor va fi supus consultărilor publice, iar la începutul lunii iunie documentul strategic va fi propus pentru aprobare Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord.

Regiunea de dezvoltare Nord deja are aprobate cinci PRS în domeniile Alimentarea cu apă și canalizare, Eficiența energetică în clădirile publice, Managementul deșeurilor solide, Drumuri regionale și locale - elaborate cu sprijinul Uniunii Europene prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) - și Sporirea atractivității turistice, elaborat de ADR Nord.

Menționăm că, în rezultatul Concursului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada anilor 2017-2020, cele mai multe proiecte în domeniul infrastructurii de afaceri sunt în Regiunea de Dezvoltare Nord. Respectivele proiecte pot obține finanțare nu doar din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, dar și din fonduri externe.


Plaseaza articolul in:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
Comentarii (0) Adauga comentariu
Nume:
Comentariu:
Prima / Noutăți / Proiectul Programului regional sectorial în domeniul Infrastructurii de sprijin al afacerilor în Regiunea de dezvoltare Nord, supus consultărilor publice
Actualizat: 21.02.2018
Vizitatori: 559536
Agenția de Dezvoltare Regională Nord Prima adrnord@gmail.com Contact Harta
Creat de Brand.md
Tel./Fax (+373) 231 61980
Email: adrnord@gmail.com

Copyright © 2018 Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Guvernul Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate / Confidențialitate / Informație despre site
Sus