Prima Prima Contact Contact Harta Harta
  Abonare RSS
Noutăți / Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Abonare      Dezabonare
Prima / Noutăți / Locuitorii satului Țepilova beneficiază de apă potabilă la robinete din râul Nistru
Locuitorii satului Țepilova beneficiază de apă potabilă la robinete din râul Nistru
Tipar
06.05.2017   ADR Nord  Accesari: 402 

Locuitorii satului Țepilova, comuna Ocolina, raionul Soroca, beneficiază de apă potabilă la robinete din râul Nistru. Apeductul care a adus apa în toate cele 230 de gospodării din sat a fost construit în decurs de doar două luni de zile în cadrul subproiectului „Construcția rețelei de aprovizionare cu apă și canalizare în satul Țepilova”, parte a unui proiect al cărui obiectiv este crearea condițiilor de aprovizionare cu apă potabilă în 15 localități rurale din raionul Soroca.

Inaugurarea apeductului a avut loc sâmbătă, 6 mai, în contextul sărbătoririi Hramului localității, eveniment în cadrul căruia, în prezența membrilor Familiei Regale a României, a fost dezvelit bustul Regelui Ferdinand I al României.

Șeful Direcţiei generale dezvoltare regională a Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), Igor Malai, a menționat că evenimentele desfășurate astăzi la Țepilova marchează o mare sărbătoare în localitate, de care oamenii își vor aduce aminte mulți ani înainte. Reprezentantul MDRC a observant că toate evenimentele care au avut loc astăzi la Țepilova au fost posibile cu implicarea locuitorilor din sat. „Condițiile de trai ale oamenilor trebuie să fie îmbunătățite. Ministerul pe care îl reprezint conștientizează acest lucru. Cunoaștem necesitățile dvs., inclusiv acea necesitate primordială care este apa. Datorită inițiativei locale, datorită acelor contribuții pe care dvs. le-ați făcut și cu suportul Fondului Național pentru Dezvoltare Regională s-a reușit ca în satul Țepilova să fie construit un sistem de aprovizionare cu apă. Este doar un prim pas dintr-un proiect mai mare, care va aduce apa în mai multe localități din raionul Soroca”, a remarcat reprezentantul MDRC Igor Malai.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a spus că accesul la sursele de apă potabilă este unul dintre cele mai importante obiective naționale în domeniul infrastructurii, întrucât apa potabilă înseamnă sănătatea cetățenilor. În context, directorul ADR Nord a menționat că în cadrul subproiectului de la Țepilova au fost construiți 12,32 km de apeduct, 1 turn de apă cu capacitatea 50 m3 și câte un sistem autonom de canalizare pentru grădinița de copii și școala din localitate. „Sunt alături de dvs. pentru că știu cu câtă muncă și dăruire de sine doamna primar, cu susținerea conducerii raionului Soroca și a reprezentantului Guvernului în teritoriu, am obținut rezultatul de care astăzi noi toți putem să ne mândrim”, a spus directorul ADR Nord, Ion Bodrug, anunțând cu acest prilej startul următoarei etape a proiectului ce va asigura cu apă potabilă și alte localități din vecinătatea satului Țepilova.

Potrivit primarului comunei Ocolina, Valentina Ceban, subproiectul de asigurare cu apă potabilă a locuitorilor satului Țepilova a fost așteptat de foarte mult timp, întrucât anterior localitatea era lipsită de surse de apă potabilă.

Apeductul din satul Țepilova este gestionat de Întreprinderea municipală din comuna Ocolina, creată în cadrul proiectului.

Valoarea totală a subproiectului realizat de ADR Nord la Țepilova se cifrează la 3.837.910 milioane de lei, bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). În perioada imediat următoare, cu apă potabilă vor fi asigurate încă 15 localități rurale din raionul Soroca, în cadru unui proiect în valoare de 23.756.010 de lei. Recent, Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat alocarea, din FNDR, a 7.000.000 de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2017.


Plaseaza articolul in:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
Comentarii (0) Adauga comentariu
Nume:
Comentariu:
Prima / Noutăți / Locuitorii satului Țepilova beneficiază de apă potabilă la robinete din râul Nistru
Actualizat: 20.04.2018
Vizitatori: 601855
Agenția de Dezvoltare Regională Nord Prima adrnord@gmail.com Contact Harta
Creat de Brand.md
Tel./Fax (+373) 231 61980
Email: adrnord@gmail.com

Copyright © 2018 Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Guvernul Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate / Confidențialitate / Informație despre site
Sus