Prima   -  Noutăți - Reprezentanți ai Ambasadei Republicii Cehe la Chișinău și Agenției Cehe pentru Dezvoltare, în vizită la ADR Nord

Reprezentanți ai Ambasadei Republicii Cehe la Chișinău și Agenției Cehe pentru Dezvoltare, în vizită la ADR Nord

31.05.2016   1219 accesări  

O delegație din cadrul Ambasadei Republicii Cehe la Chișinău și Agenției Cehe pentru Dezvoltare a vizitat luni, 30 mai a.c., ADR Nord, pentru monitorizarea proiectului „Dezvoltarea planificării strategice în Regiunea de Dezvoltare Nord, Moldova”, finanțat din sursele Guvernului Republicii Cehe.

În cadrul întrevederii cu specialiștii ADR Nord, Daniela Dragalin, reprezentant al Ambasadei Republicii Cehe la Chișinău, și Jana Kacirkova, expert extern în cadrul Agenției Cehe pentru Dezvoltare, au discutat despre activitățile desfășurate în cadrul proiectului în vederea îmbunătățirii planificării strategice atât prin utilizarea unor metode moderne, cum ar fi Sistemul Informațional Geografic (GIS), cât și prin crearea elementelor de identitate vizuală (branding regional) pentru Regiunea de Dezvoltare Nord, precum și rezultatele obținute până în prezent. De asemenea, în cadrul întrevederii a fost pusă în discuție posibilitatea de finanțare a unui nou proiect de către Guvernul Cehiei.

Amintim că în cadrul proiectului menționat s-au desfășurat training-uri, în cadrul cărora participanții au fost familiarizați de către experții cehi cu brandingul regional și elementele de bază ale GIS și Quantum GIS, elementele de bază privind editarea datelor de tip vector și altele. De asemenea, au învățat cum să creeze hărţi și cum să lucreze cu date de tip raster și PDF, precum și cu servicii de cartografiere şi surse OpenStreetMap.