Prima   -  Noutăți - La Costești au început lucrările de reconstrucție și modernizare a stației de epurare a apelor uzate

La Costești au început lucrările de reconstrucție și modernizare a stației de epurare a apelor uzate

24.05.2016   1225 accesări   ADR Nord

Lucrările de reconstrucție și modernizare a stației de epurare a apelor uzate din orașul Costești, raionul Râșcani, au fost lansate marți, 24 mai. La fața locului s-au întrunit reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Nord, ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), ai Primăriei comunei Costești și antreprenorul responsabil de efectuarea lucrărilor. De asemenea, la eveniment au participat responsabilul tehnic, care va supraveghea executarea lucrărilor de construcție, precum și autorul de proiect.

Lucrările se vor desfăşura în cadrul proiectului-pilot „Îmbunătățirea serviciilor de apă și canalizare în raionul Râșcani”, implementat de ADR Nord din sursele financiare oferite de Guvernul Germaniei prin intermediul GIZ.

Valoarea estimativă a lucrărilor de reconstrucție și modernizare a stației de epurare din Costești se cifrează la 6.016.162 de lei, suma totală a investițiilor din cadrul proiectului, până în prezent, fiind de circa 20,84 de milioane de lei.

Stația de epurare a apelor uzate reabilitată va îmbunătăţi calitatea serviciilor de canalizare-epurare prestate celor peste 2200 locuitori ai orașului Costești și ai satului Duruitoarea Veche. În același timp, stația de epurare reconstruită și modernizată în baza tehnologiei nepoluante va asigura epurarea eficientă a apelor reziduale și va preveni poluarea solului și a apei râului Prut.