Prima   -  Noutăți - Un forum regional de business dedicat simplificării procedurilor de lansare și desfășurare a activității de întreprinzător a avut loc la Bălți

Un forum regional de business dedicat simplificării procedurilor de lansare și desfășurare a activității de întreprinzător a avut loc la Bălți

17.05.2016   989 accesări   ADR Nord

Bălți, 17 mai 2016. Cele mai recente îmbunătățiri în domeniul activității de întreprinzător și interacțiunii dintre mediul de afaceri și autoritățile publice au fost prezentate și puse în discuție în cadrul Forumului regional de business cu genericu„Simplificarea procedurilor de lansare și desfășurare a activității de întreprinzător”. Evenimentul a avut loc în incinta Universității de Stat „Alecu Russo” și a fost organizat de Programul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Comerț, Investiții și Reglementarea Activității de Întreprinzător (BRITE).

În cadrul Forumului, mai mulți experți au prezentat informații detaliate despre ghișeul unic pentru inițierea activității de comerț și trecerea de la sistemul de autorizare la notificare, registrul de stat al actelor locale (www.actelocale.md) și contul unic al contribuabilului. De asemenea, a fost prezentat portalul www.controale.md.

La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Economiei, Serviciului Fiscal de Stat și Cancelariei de Stat, reprezentanți ai autorităților publice locale și ai mediului de afaceri.

Invitat la Forum, directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Ion Bodrug, a apreciat pozitiv contribuția experților BRITE la dezvoltarea businessului mic și mijlociu, punctând în acest context cele mai importante aspecte specifice mediului de afaceri din Regiunea de Dezvoltare Nord. Totodată, directorul ADR Nord a prezentat în fața participanților la Forum informații statistice despre regiune și despre cele mai importante realizări ale Angenției. Directorul Ion Bodrug a menționat o serie de activități pe care ADR Nord le-a organizat în ultimii ani pentru a contribui la îmbunătățirea climatului de afaceri în Regiunea de Dezvoltare Nord: Zilele Regiunii de Dezvoltare Nord (trei ediții), forumuri economice (două ediții), festivaluri de promovare a produselor agricole din regiune (patru ediții), conferințe regionale și internaționale etc.

Forumul regional de business a fost organizat în cadrul campaniei Update Moldova, cu suportul financiar al proiectului Agenției SUA pentru Dezvoltarea Internațională Comerț, Investiții și Reglementarea Activității de Întreprinzător (USAID BRITE). Campania promovează reformele necesare mediului de afaceri și încurajează colaborarea sectorului privat și cel public în identificarea soluțiilor necesare îmbunătățirii climatului de afaceri din Republica Moldova. Site-ul www.updatemoldova.md oferă informații detaliate despre fiecare dintre reforme și despre etapele de implementare ale acestora.