Prima   -  Noutăți - În atenția antreprenorilor! Forum regional de business la Bălți: „Simplificarea procedurilor de lansare și desfășurare a activității de întreprinzător”

În atenția antreprenorilor! Forum regional de business la Bălți: „Simplificarea procedurilor de lansare și desfășurare a activității de întreprinzător”

12.05.2016   1077 accesări   ADR Nord

Programul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Comerț, Investiții și Reglementarea Activității de Întreprinzător (BRITE) organizează marți, 17 mai, începând cu ora 10:30, Forumul regional de business cu genericul „Simplificarea procedurilor de lansare și desfășurare a activității de întreprinzător”. Evenimentul va avea loc în incinta Universității de Stat „Alecu Russo”, str. Puşkin 38, mun. Bălți.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate și puse în discuție cele mai recente îmbunătățiri în domeniul activității de întreprinzător și interacțiunii dintre mediul de afaceri și autoritățile publice:

  • Ghișeul unic pentru inițierea activității de comerț și trecerea de la sistemul de autorizare la notificare;
  • Registrul de stat al actelor locale (www.actelocale.md);
  • Prezentarea portalului www.controale.md;
  • Contul unic al contribuabilului;
  • Prezentarea planului de acțiuni al ADR Nord.

La Forumul regional de business au fost invitați reprezentanți ai Ministerului Economiei, Serviciului Fiscal de Stat și Cancelariei de Stat, ADR Nord precum și reprezentanți ai autorităților publice locale și ai mediului de afaceri.

Puteți confirma participarea Dvs. la Forumul regional de business prin telefon – 022855150 / 079420400  sau la e-mailul icherevco@parc.md, până în data de 16 mai 2016.

Forumul regional de business este organizat în cadrul campaniei Update Moldova, cu suportul financiar al proiectului Agenției SUA pentru Dezvoltarea Internațională Comerț, Investiții și Reglementarea Activității de Întreprinzător (USAID BRITE). Campania promovează reformele necesare mediului de afaceri și încurajează colaborarea sectorului privat și cel public în identificarea soluțiilor necesare îmbunătățirii climatului de afaceri din Republica Moldova. Pagina web www.updatemoldova.md oferă informații detaliate despre fiecare dintre reforme și despre etapele de implementare ale acestora.