Prima   -  Noutăți - A fost finalizată construcția rețelelor interne de canalizare și apeduct ce va asigura cu apă potabilă Parcul Industrial „Răut”

A fost finalizată construcția rețelelor interne de canalizare și apeduct ce va asigura cu apă potabilă Parcul Industrial „Răut”

10.11.2014   1425 accesări   ADR Nord

Bălți, 10 noiembrie 2014. La parcul industrial „Răut” au fost finalizate lucrările de construcție a rețelei interne de apeduct, în lungime de 2,16 km, precum și a unei rețele interne de canalizare, în lungime de 1,19 km.

Segmentele interne de apeduct și canalizare au fost recepționate luni, 10 noiembrie a.c., de către membrii unei comisii speciale din componența căreia au făcut parte reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Primăriei municipiului Bălți, Parcului Industrial „Răut”, instituțiilor desconcentrate, operatori economici, responsabili tehnici și jurnaliști.

Finalizarea lucrărilor de construcție a rețelelor interne de canalizare și apeduct a încheiat realizarea celei de-a doua etape a proiectului „Susținerea dezvoltării sectorului industrial în Regiunea de Dezvoltare Nord prin reabilitarea și modernizarea infrastructurii de apă și canalizare pentru Parcul Industrial pe teritoriul S.A. «Răut» din municipiul Bălți”, prin care ADR Nord urmărește să sporească atractivitatea sectorului industrial al Regiunii de Dezvoltare Nord.

Conectarea la sistemul de apă şi canalizare va face posibilă lansarea reală a Parcului Industrial „Răut”, susține directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Amintim că, acum o lună, au fost finalizate și lucrările de construcție a unei porțiuni de apeduct extern în lungime de 1,17 km ce va asigura cu apă potabilă parcul industrial.

Pentru anul viitor, odată cu realizarea celei de-a treia etape a proiectului, sunt planificate lucrări de amenajare și iluminare a teritoriului aferent parcului industrial. Finanțarea acestor lucrări urmează a fi decisă la una din viitoarele ședințe a Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR).

Pentru lucrările finalizate în cadrul celor două etape de realizare a proiectului, Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) a alocat 4 784 300 de lei. Potrivit ultimei decizii a CNCDR, bugetul total al proiectului, solicitat integral din sursele FNDR, este 14 440 000 de lei.