Prima   -  Noutăți - Departamentul de Construcții al GIZ monitorizează proiectele finanțate de Guvernul Germaniei realizate în Regiunea de Dezvoltare Nord

Departamentul de Construcții al GIZ monitorizează proiectele finanțate de Guvernul Germaniei realizate în Regiunea de Dezvoltare Nord

23.10.2014   2170 accesări  

Bălți, 23 octombrie 2014. Reprezentanți ai Departamentului de Construcții al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) au efectuat o vizită de monitorizare la Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord).

Împreună cu specialiștii ADR Nord, reprezentanții Departamentul de Construcții al GIZ Antje Wemhöner și Jürgen Stäudel au examinat documentația proiectelor finanțate de Guvernul Germaniei realizate în Regiunea de Dezvoltare Nord și au discutat despre un șir de aspecte ce vizează cooperarea moldo-germană în domeniul proiectelor de dezvoltare regională.

Din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, la vizita de monitorizare a participat șeful Direcției relații cu instituțiile de dezvoltare regională, Sergiu Cecan.

Reprezentanții GIZ din orașul Eschborn, Germania, au analizat modul desfășurării procedurilor de achiziții publice și documentele ce vizează proiectul de îmbunătățire a serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Râșcani. Totodată, participanții la eveniment au purtat discuții și despre viitoarele activități comune în domeniul asigurării cu apă și canalizare.

Vizite de monitorizare similare au loc în regiunile de dezvoltare ale țării în perioada 22-25 octombrie. În ultima zi a misiunii, reprezentanții GIZ urmează să se întrunească în cadrul unei sesiuni de totalizare, organizată la oficiul GIZ de la Chișinău, unde vor formula concluzii și recomandări pentru asigurarea calității lucrărilor în cadrul proiectelor de dezvoltare regională realizate în țara noastră cu suport financiar din partea Guvernului Germaniei.