Prima   -  Noutăți - Bunuri în valoare de peste 100 de mii de lei achiziționate în cadrul unui proiect de îmbunătățire a serviciilor de apă și canalizare în raionul Râșcani

Bunuri în valoare de peste 100 de mii de lei achiziționate în cadrul unui proiect de îmbunătățire a serviciilor de apă și canalizare în raionul Râșcani

10.10.2014   1093 accesări  

Costești (Râșcani) 10 octombrie 2014. Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) a transmis Primăriei orașului Costești trei unități de echipament specializat pentru serviciul de aprovizionare cu apă și canalizare: aparat de sudat, generator mobil de curent electric, pompă mobilă pentru apele reziduale. Valoarea acestor bunuri este de 109 570 de lei, cu taxa pe valoare adăugată la cota zero.

Echipamentul a fost achiziționat în cadrul unui proiect-pilot de îmbunătățire a serviciilor de apă și canalizare în raionul Râșcani și urmează a fi predat în gestiune întreprinderii municipale.

După semnarea documentelor de predare-recepție, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, s-a întâlnit cu membrii Consiliului Local de Cetățeni din Costești, pentru a discuta despre realizarea proiectului privind dezvoltarea serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare în  comuna Costești, gestionat de ADR Nord și finanțat din sursele Guvernului Germaniei. De asemenea, în cadrul acestei întâlniri s-a discutat și despre oportunitățile de colaborare în domeniul realizării proiectelor de dezvoltare regională.

Reprezentanții autorităților publice locale din Costești, ÎMDP „Apă-Canal Costești" și cei din partea comunității au mulțumit poporului german și echipei ADR Nord pentru susținerea inițiativei locale de a dezvolta serviciile de aprovizionare cu apă și a sistemelor de epurare a apelor uzate, fapt ce crește nivelul de trai al locuitorilor comunei Costești.

În cadrul acestui proiect urmează a fi achiziționate încă trei unități de tehnică specializată pentru ÎMDP „Apă-Canal Costești”, un buldozer-excavator, o camionetă, o remorcă specială de vidanj. Licitația pentru achiziționarea lor deja a avut loc, contractele de livrare fiind semnate.

ADR Nord a anunțat licitația de achiziționare a serviciilor de construcții și montare pentru alte trei proiecte investiționale, finanțate din surse germane prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ): (1) „Construcția sistemului de canalizare în satul Duruitoarea Veche, comuna Costești”; (2) „Extinderea sistemului de canalizare în orașul Costești, raionul Râșcani”; (3) „Renovarea stației de epurare a apelor uzate în orașul Costești, raionul Râșcani”.

Proiectul-pilot de îmbunătățire a serviciilor de apă și canalizare în raionul Râșcani, în valoare totală de 1 103 431 de euro și o contribuție locală de 13 875 de euro, este realizat de ADR Nord în perioada iunie 2010 - decembrie 2015, cu finanțare din sursele oferite de Guvernul Germaniei în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”.