Prima   -  Noutăți - La Parcul Industrial „Edineț” sunt în desfășurare lucrările de construcție a infrastructurii

La Parcul Industrial „Edineț” sunt în desfășurare lucrările de construcție a infrastructurii

09.10.2014   1454 accesări  

La Parcul Industrial „Edineț” sunt în desfășurare lucrările de construcție a infrastructurii. Pe teritoriul parcului industrial urmează a fi construit sistemul de apeduct și canalizare, rețeaua de gaz și un bloc administrativ cu birouri pentru rezidenţi.

În acest context, joi, 9 octombrie a.c., directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Ion Bodrug, însoțit de specialiști în monitorizarea proiectelor din cadrul ADR Nord, au efectuat o vizită de monitorizare pe șantier.

Proiectul „Conectarea Parcului Industrial «Edineț» la infrastructura de acces și utilitățile publice” a fost lansat acum 10 zile. Tot atunci, S.R.L. „Constructorul” a început lucrările de construcție. Operatorul economic urmează să construiască 240 de metri de conducte pentru apă potabilă, 1760 de metri de conducte pentru canalizare, 320 de metri conducte interne de gaz natural, precum și un bloc administrativ cu o suprafaţă de 514 de metri pătrați. Durata de realizare a proiectului este de 24 de luni.

Valoarea totală a proiectului este 9 791 387 lei, bani ce urmează a fi alocați din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională. Până la finele acestui an, urmează a fi investiţi 2,5 milioane lei, restul sumei urmând a fi alocată în anul 2015, conform deciziei Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale.

Recent, în cadrul celei de-a doua ediții a Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord, ADR Nord și Primăria orașului Edineț au semnat un Acord de parteneriat în cadrul proiectului.

Amintim că piatra de temelie a Parcului Industrial „Edineț” a fost pusă acum un an, în contextul primei ediții a Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord. Atunci, reprezentanții companiei „T.B. Fruit” din Ucraina și-au prezentat proiectul investițional, în valoare de 20 de milioane de euro. Investitorul urma să finalizeze construcția fabricii în acest an, dar din cauza evenimentelor din Ucraina procesul a fost tergiversat.