Prima   -  Noutăți - Ședință de AUDIERI PUBLICE! Autoritățile locale vor pune în discuție Programul Regional Sectorial în domeniul Aprovizionării cu Apă şi Canalizare pentru Regiunea Nord

Ședință de AUDIERI PUBLICE! Autoritățile locale vor pune în discuție Programul Regional Sectorial în domeniul Aprovizionării cu Apă şi Canalizare pentru Regiunea Nord

29.05.2014   1136 accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) invită autoritățile publice locale și reprezentanții organizațiilor neguvernamentale din Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN) să participe la şedinţa de audieri publice pe tema Programului Regional Sectorial (PRS) în domeniul Aprovizionării cu apă şi canalizare (AAC).

Evenimentul va avea loc marți, 3 iunie a.c., începând cu ora 10:00, în sala Restaurantului Nistru din municipiul Bălți (str. Independentei, 52).

Documentul ce urmează a fi pus în discuție încorporează necesitățile de dezvoltare a sectorului AAC în RDN, respectându-se conformitatea acestuia cu politica naţională sectorială, practicile existente și cadrul strategic relevant.

PRS reprezintă un instrument operațional în planificarea regională pentru a spori capacitatea autorităților publice locale în domeniul elaborării proiectelor regionale durabile şi crearea condiţiilor pentru dezvoltarea fluxului de proiecte în domeniul AAC. PRS AAC este un instrument operațional ce va fi folosit în continuare pentru a sprijini dezvoltarea unor proiecte investiționale mai bune în Republica Moldova.

Amintim că la ședința CRD Nord din 13.02.2014 au fost prezentate și aprobate PRS în domeniile Eficiența energetică a clădirilor publice și Management​ul deșeurilor solide. Aceste documente, necesare pentru dezvoltarea RDN, sunt un rezultat important, obținut grație eforturilor comune ale ADR Nord și Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).