Prima   -  Noutăți - CONSULTĂRI PUBLICE! Programul regional sectorial de Alimentare cu apă și canalizare pentru Regiunea Nord

CONSULTĂRI PUBLICE! Programul regional sectorial de Alimentare cu apă și canalizare pentru Regiunea Nord

12.05.2014   1474 accesări  

Pentru informarea comunității din Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN), publicăm, mai jos, Programul regional sectorial (PRS) de Alimentare cu apă și canalizare (AAC) pentru RDN.

Ședința de consultare publică pe marginea acestui document va avea loc la sfârșitul lunii mai. Data și locul desfășurării evenimentului vor fi anunțate suplimentar.

Documentul va fi prezentat în cadrul ședinței CRD Nord din 06.06.2014, urmând a fi aprobat de către membrii CRD Nord în vederea implementării PRS.

Până în data de 29.05.2014, puteți expedia propunerile Dvs. specialiștilor din Secția planificare strategică din cadrul ADR Nord la e-mailul spsp.adrnord@gmail.com. Pentru detalii suplimentare despre PRS, nu ezitați să-i contactați pe specialiștii noștri la telefoanele (231) 26294 (birou) ori 078823109 (mobil).


PRS reprezintă un instrument operațional în planificarea regională pentru a spori capacitatea autorităților publice locale în domeniul elaborării proiectelor regionale durabile şi crearea condiţiilor pentru dezvoltarea fluxului de proiecte în domeniul AAC. PRS AAC este un instrument operațional ce va fi folosit în continuare pentru a sprijini dezvoltarea unor proiecte investiționale mai bune în Republica Moldova.

Amintim că la ședința CRD Nord din 13.02.2014 au fost prezentate și aprobate PRS în domeniile Eficiența energetică a clădirilor publice și Management​ul deșeurilor solide. Aceste documente, necesare pentru dezvoltarea RDN, sunt un rezultat important, obținut grație eforturilor comune ale ADR Nord și Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).