Prima   -  Noutăți - Reuniune la Iași pe tema cooperării transnaționale România-R. Moldova-Ucraina, în cadrul Strategiei UE pentru regiunea Dunării

Reuniune la Iași pe tema cooperării transnaționale România-R. Moldova-Ucraina, în cadrul Strategiei UE pentru regiunea Dunării

25.04.2014   1332 accesări  

Iași (România), 25 aprilie 2014. A avut loc o reuniune cu genericul „Cooperarea transnațională România - Republica Moldova - Ucraina în cadrul Strategiei UE pentru regiunea Dunării”.

Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN) a fost reprezentată la eveniment de către președintele RDN, Ion Parea, și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord, Ion Bodrug. Din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) la eveniment a participat viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, coordonatorul național al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), Liviu Oboroc.

În cadrul reuniunii s-a discutat despre importanța cooperării transnaționale în sprijinul implementării SUERD, despre cooperarea transfrontalieră România - Republica Moldova 2014-2020, precum și despre rolul structurilor de cooperare regională în atragerea fondurilor europene.

Prin organizarea acestui eveniment s-a urmărit abordarea modului în care strategia ajută statele riverane să facă faţă provocărilor actuale comune şi să influenţeze revitalizarea economiei.

La eveniment au participat și reprezentanți ai Regiunilor de Dezvoltare Centru și Sud.

SUERD vizează dezvoltarea potențialului economic și îmbunătățirea condițiilor de mediu ale regiunii Dunării. Cu o suprafață de aproximativ 800.000 de km2 (ocupând a cincea parte din suprafața UE) și cu o populație de peste 100 de milioane, regiunea Dunării este vitală pentru Europa. Bazinul dunărean beneficiază de o serie de avantaje ce pot  permite dezvoltarea sa rapidă. Mai multe despre SUERD se găsesc AICI.