Prima   -  Noutăți - Colaborare în domeniul dezvoltării regionale cu Agenția Cehă pentru Dezvoltare

Colaborare în domeniul dezvoltării regionale cu Agenția Cehă pentru Dezvoltare

17.04.2014   1303 accesări  

Bălți, 17 aprilie 2014. Reprezentanți ai Agenției Cehe pentru Dezvoltare au efectuat o vizită la Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) pentru a iniția discuții privind noi colaborări în domeniul dezvoltării regionale.

În cadrul unei ședințe, la care au participat directorul ADR Nord, Ion Bodrug, și specialiști din cadrul Secției planificare strategică a fost discutată posibilitatea dezvoltării sectorului economic al Regiunii Nord, prin consolidarea capacităților APL de a elabora proiecte de susținerea a dezvoltării sectorului privat.

În contextul relațiilor de colaborare din ultimii ani dintre ADR Nord și Ambasada Republicii Cehe la Chișinău, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, susține că Cehia dispune de o experiență bogată în elaborarea proiectelor de dezvoltare regională, iar schimbul de bune practici în acest sens ar fi încă un factor important pentru Regiunea de Dezvoltare Nord.

Reprezentanții Agenției Cehe pentru Dezvoltare efectuează vizite similare la ADR-urile din republică și, împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, urmează să identifice o viziune comună vizavi de inițiativa de a realiza noi proiecte.