Prima   -  Noutăți - Beneficiarii și managerii proiectelor de dezvoltare regională din Regiunea de Dezvoltare Nord, reuniți în cadrul unei ședințe de lucru

Beneficiarii și managerii proiectelor de dezvoltare regională din Regiunea de Dezvoltare Nord, reuniți în cadrul unei ședințe de lucru

28.02.2014   1378 accesări  

Bălți, 28 februarie 2014. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a organizat o ședință de lucru cu beneficiarii și managerii proiectelor de dezvoltare regională din Regiunea de Dezvoltare Nord.

În cadrul ședinței de lucru, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a fost reprezentat de către directorul Dierecției generale dezvoltare regională (DGDR) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), Valerian Bânzaru, șeful Direcției relații cu instituțiile de dezvoltare regională (MDRC), Sergiu Cecan. Prezidată de către directorul ADR Nord, Ion Bodrug, la ședință au participat și specialiști din cadrul ADR Nord.

Agenda ședinței a inclus discuții pe marginea nivelului de pregătire a proiectelor de dezvoltare regională finanțate în anul 2014. Totodată, beneficiarilor și managerilor proiectelor de dezvoltare regională li s-a adus la cunoștință responsabilitățile și atribuțiile managerilor de proiecte, precum și măsurile de asigurare a durabilității postimplementare. Participanții la ședință au mai discutat și despre implicarea și participarea beneficiarilor de proiecte la procedurile de achiziții publice.

În cadrul ședinței de lucru, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a precizat care este rolul beneficiarilor în procesul de implementare a proiectelor, menționând importanța implicării și conlucrării actorilor interesați în procesul de implementare a proiectelor.

La specificul finanțării proiectelor din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), precum și la importanța pregătirii acestora pentru etapa de inițiere a procedurilor de achiziții publice s-a referit directorul DGDR, Valerian Bânzaru, care a mai spus că managerul de proiect trebuie să fie motivat financiar, prin asigurarea salariului lunar, pentru implementarea cu succes a activităților proiectelor. „De nivelul de pregătire și de calitatea documentației tehnice depinde eficiența implementării activităților proiectelor, respectiv alocarea surselor din FNDR”, susține șeful DGDR.

Menționăm că, începând cu anul 2014, beneficiarii proiectelor finanțate din sursele FNDR vor fi desemnați ca membri ai grupurilor de lucru în cadrul procedurilor de achiziții publice.

Totodată, șeful DGDR, Valerian Bânzaru, a adus la cunoștința participanților la ședință că, în scopul asigurării transparenței în domeniul dezvoltării regionale, MDRC, în colaborare cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), a anunțat anul trecut un concurs cu privire la selectarea unui grup de jurnaliști din cadrul Asociației Presei Independente care va reflecta în mass-media procesul de implementare a proiectelor de dezvoltare regională din țară.