Prima   -  Noutăți - Misiune de monitorizare a proiectului MSPL, în vizită la ADR Nord

Misiune de monitorizare a proiectului MSPL, în vizită la ADR Nord

18.02.2014   1351 accesări  

Bălți, 18 februarie 2014. Un grup de experți și reprezentanți ai Agenției de Cooperare Internațională Germaniei (GIZ) au vizitat Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), în contextul unei misiuni de monitorizare a progreselor înregistrate în procesul de implementare a proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale” (MSPL) în Republica Moldova.

Specialiștii din cadrul ADR Nord au discutat cu experții și partenerii din cadrul agenției germane despre proiectele implementate în Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN), finanțate din sursele Guvernului german prin intermediul GIZ.

Cu această ocazie, în cadrul unei ședințe în incinta ADR Nord, au fost discutate și analizate mai multe aspecte ce țin de implementarea proiectelor, identificându-se unele recomandări de eficientizare a procesului de implementare a proiectelor, conform practicilor ADR Nord.

Agenda vizitei în RDN a cuprins întâlniri cu directorul ADR Nord, Ion Bodrug, sprecialiști din cadrul Secțiilor management proiecte și planificare strategică și programare din cadrul ADR Nord, președintele Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord (CRD Nord), Ion Parea, precum și reprezentanți ai CRD Nord.

Reprezentanții misiunii GIZ s-au întâlnit și cu autoritățile publice locale din Tătărăuca Veche, raionul Soroca, și comuna Costești, raionul Râșcani, localități unde ADR Nord a implementat, prin intermediul GIZ, proiectele „Iluminare stradală în comuna Tătărăuca Veche, raionul Soroca” și „Asigurarea cu servicii de apă și canalizare a locuitorilor satului Duruitoarea Veche, comuna Costești, raionul Rîșcani”.

Misiunea de monitorizare a progreselor înregistrate în procesul de implementare a proiectului MSPL are loc în perioada 10-21 februarie a.c., în cele trei regiuni de dezvoltare din Republica Moldova. Din componența echipei de monitorizare fac parte experții în planificare Lea Zoric, Michael Hagedorn și Stefan Elsing, precum și expertul în domeniul guvernării și societate civilă Arcadie Barbăroșie și consultantul tehnic junior Markus Ernst.

GIZ implementează proiecte de dezvoltare din numele Ministerului Federal pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), alte Ministere Federale, precum şi alte instituții şi organizații internaționale. GIZ susține procesele complexe de reforme şi schimbări în ţările în curs de dezvoltare şi cele aflate în tranziție. Activitățile GIZ sunt orientate spre îmbunătăţirea durabilă a condițiilor de trai.