Prima   -  Noutăți - ADR Nord îi invită pe membrii CRD Nord la ultima ședință ordinară din acest an

ADR Nord îi invită pe membrii CRD Nord la ultima ședință ordinară din acest an

13.12.2013   2124 accesări  

24 decembrie 2013, ora 10.00, Sala Polivalentă a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (str. Pușkin 34). Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) organizează ultima ședință ordinară din acest an a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord (CRD Nord).

Sunt invitați jurnaliști din presa locală și națională.

La ședința CRD Nord vor participa ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan, membrii CRD Nord, specialiști de la ADR Nord.

Prezidată de către președintele CRD Nord, Ion Parea, ședința se va axa pe următoarele subiecte:

  • Cu privire la realizarea Planului de activitate al ADR Nord și implementarea proiectelor de dezvoltare regională în perioada anului 2013;
  • Cu privire la aprobarea Planului de activitate al ADR Nord pentru anul 2014;
  • Cu privire la aprobarea devizului de cheltuieli pentru organizarea și funcționarea ADR Nord pentru anul 2014;
  • Cu privire la informarea despre decizia CNCDR privind finanțarea în anul 2014 a proiectelor incluse în DUP 2013-2015;
  • Cu privire la dificultățile apărute în procesul de implementare a proiectului „Facilitarea promovării potențialului Regiunii de Dezvoltare Nord”.

Agenda ședinței CRD Nord din 24 decembrie 2013 se găsește AICI.

  • Prima ședință a noii componențe a CRD Nord a avut loc în data de 13 septembrie 2011. Ultima ședință a avut loc în data de 18 octombrie 2013, la Costești, Ialoveni.
  • Date de contact pentru informații suplimentare: tel. (231) 6-19-80; e-mail: adrnord@gmail.com.

CRD Nord este structura regională deliberativă, fără personalitate juridică, constituită în vederea elaborării, coordonării și monitorizării politicii de dezvoltare regională la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord (RDN), formate din municipiul Bălți și raioanele Briceni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Ocnița, Râșcani, Sângerei și Soroca. Consiliul Regional are 48 de membri, fiind alcătuit din președinții raioanelor componente, primarul municipiului Bălți și câte un reprezentant al asociațiilor de primari, societății civile și sectorului privat din fiecare raion și municipiu al RDN. Membrii Consiliului Regional își exercită atribuțiile cu titlu gratuit. Mai multe detalii despre CRD Nord se găsesc AICI.


COMPONENȚA CRD NORD (.pdf)