Prima   -  Noutăți - O delegație din Kârgâzstan a vizitat Agenția de Dezvoltare Regională Nord

O delegație din Kârgâzstan a vizitat Agenția de Dezvoltare Regională Nord

06.11.2013   1344 accesări  

Bălți, 6 noiembrie 2013. O delegație din Republica Kârgâzstan, compusă din funcționari de stat, primari, reprezentanți ai societății civile și ai mediul de afaceri, a vizitat Agenția de Dezvoltare Regională Nord pentru a lua cunoștință de politica dezvoltării regionale a țării noastre.

Oficialii străini au venit să studieze evoluția procesului de dezvoltare regională în Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN), inclusiv acțiunile și proiectele ce contribuie la dezvoltarea economică a regiunii.

Astfel, din prezentarea directorului ADR Nord, Ion Bodrug, delegația din Kârgâzstan a avut posibilitatea să cunoască mediul investițional și cel economic din RDN, proiectele de dezvoltare regională  implementate în nordul republicii și evenimentele de anvergură organizate de ADR Nord în vederea promovării regiunii și atragerii investițiilor.

În cadrul unui dialog constructiv, reprezentanții delegației din Kârgâzstan au făcut comparație cu metodele și formele de implementare și coordonare a politicii de dezvoltare regionale din regiunea noastră cu cele practicate de instituțiile omoloage din țara lor.

La sfârșitul vizitei, reprezentanții delegației au mulțumit părții moldave pentru disponibilitatea de a-și împărtăși experiența și și-au exprimat disponibilitatea în vederea stabilirii unor noi parteneriate și cooperări bilaterale.