Prima   -  Noutăți - Club de presă pe tema dezvoltării regionale, la Bălți

Club de presă pe tema dezvoltării regionale, la Bălți

04.11.2013   4386 accesări  

Bălți, 4 noiembrie 2013. Asociația Presei Independente (API) a organizat un club de presă pe tema dezvoltării regionale.

La clubul de presă au participat jurnaliști de la instituțiile mass-media locale și regionale din raioanele Regiunii de Dezvoltare Nord, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Ion Bodrug, managerii unor proiecte de dezvoltare regională, lideri de organizații neguvernamentale care se ocupă de aspecte ce au tangență cu dezvoltarea regională. Discuțiile s-au axat pe diferite aspecte ale dezvoltării regionale ca prioritate-cheie la nivel național.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, care a subliniat importanța unei astfel de întruniri cu jurnaliștii, a vorbit despre rolul ADR Nord în regiune și despre cele mai importante proiecte aflate în curs de implementare. „Pe jurnaliști îi numesc prietenii dezvoltării regionale. Obișnuim să avem relații foarte prietenești cu reprezentanții mass-media”, a relevat directorul ADR Nord.

Participanții la clubul de presă au discutat despre aspectele pozitive și cele negative ce au apărut în ultimii 2 ani de când ADR Nord implementează proiecte de dezvoltare regională în nordul republicii.

La discuțiile cu jurnaliștii au participat Sergiu Culibaba, managerul proiectelor „Conectarea Zonei Economice Libere „Bălți” la utilitățile municipale: apă, canalizare, electricitate, drumuri de acces” și „Susținerea dezvoltării sectorului privat și procesului de atragere a investițiilor în Regiunea de Dezvoltare Nord prin construcția rețelelor de apă și canalizare pentru subzona nr. 3 a Zonei Economice Libere „Bălți” și Vasile Patrașca, managerul proiectului „Reparația sectorului de drum local L-37 «Lipcani-Balasinești-Corjeuți-Târnova”.

Întrunirea cu jurnaliștii a fost moderată de către Petru Macovei, directorul executiv al API. „Sunt sigur că discuțiile de azi au fost foarte utile. Am înțeles mai multe despre dezvoltarea regională. Vă încurajez să vă documentați mai bine atunci când faceți subiecte la această temă. În primul rând, să nu ezitați să-i contactați oricând pe oamenii care se ocupă nemijlocit de dezvoltarea regională”, a subliniat directorul executiv al API.

Evenimentul a avut loc cu sprijinul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, din sursele oferite de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ). Proiectul este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.