Prima   -  Noutăți - Oamenii de afaceri din Estonia, interesanți de Regiunea de Dezvoltare Nord

Oamenii de afaceri din Estonia, interesanți de Regiunea de Dezvoltare Nord

02.10.2013   1380 accesări  

Bălți, 2 octombrie 2013. Mai mulți oameni de afaceri din Estonia au vizitat Zona Economică Liberă „Bălți”, unde au avut posibilitatea să cunoască mediul investițional și cel al afacerilor din Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN). Cu această ocazie, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a prezentat RDN și a vorbit despre implementarea proiectelor de dezvoltare în nordul republicii.

Reprezentanții companiilor din Estonia se află în țara noastră în contextul unui forum de afaceri moldo-estonian, organizat recent la Chișinău de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor al Republicii Moldova.

„Vom vizita regiuni din Republica Moldova și îi vom convinge pe colegii din Estonia că Republica Moldova este un potențial destul de mare pentru investiții. Și noi suntem cu brațele deschise pentru cei care vor să investească în țara noastră”, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan, la forumul moldo-estonian.

Forumul a reunit reprezentanți ai circa 40 de companii din Republica Moldova și Estonia, care au discutat despre ideile de proiecte comune, extinderea cooperării comercial-economice dintre Moldova și Estonia și au identificat oportunități pentru parteneriatele de dezvoltare.