Prima   -  Noutăți - Vizită de monitorizare la subproiectul de reconstrucție a sistemului de canalizare din Otaci

Vizită de monitorizare la subproiectul de reconstrucție a sistemului de canalizare din Otaci

18.06.2013   1909 accesări  

Otaci, Ocnița, 18 iunie 2013. A avut loc o ședință de lucru în cadrul subproiectului de reconstrucție a sistemului de canalizare din Otaci, parte a proiectului „Servicii calitative de apă și canalizare în orașul Otaci pentru un mediu curat în Regiunea Nord”.

Membrii comisiei de monitorizare au discutat despre necesitatea executării lucrărilor de construcție conform graficelor de îndeplinire a lucrărilor și despre necesitatea construcției gardului din preajma peretelui de sprijin la stația de epurare și a revizuirii amenajării teritoriului la stația de epurare.

Totodată, membrii comisiei de monitorizare s-au referit la imposibilitatea executării lucrărilor de construcție la stația de pompare din cauza ridicării nivelului apelor în râul Nistru, dar și la prezentarea de către responsabilul tehnic a raportului săptămânal în care să fie descrise lucrările, efectuate în timpul săptămânii în curs.

Construcția sistemului de canalizare și a stației de epurare din cadrul proiectului de la Otaci este în desfășurare. Lucrările de reconstrucție a apeductului au fost finalizate în iulie 2012, suma investită în acest scop cifrându-se la 7 442 582, 22  de lei.

Obiectivul general al proiectului din Otaci este extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare al orașului. Valoarea totală a proiectului este 23 564 300 lei, bani solicitați integral din sursele FNDR.