Prima   -  Noutăți - Acord de parteneriat încheiat de ADR Nord și Camera de Comerț și Industrie a RM, filiala Edineț

Acord de parteneriat încheiat de ADR Nord și Camera de Comerț și Industrie a RM, filiala Edineț

18.06.2013   2071 accesări  

Bălți, 18 iunie 2013. Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), reprezentată de directorul Ion Bodrug, și Camera de Comerț și Industrie (CCI) a RM, filiala Edineț, reprezentată de directorul Inna Stanciu, au semnat un Acord de parteneriat în vederea realizării și dezvoltării de programe comune, specifice domeniului dezvoltării regionale și capacităților instituționale.

„Nu putem dezvolta regiunea fără a dezvolta micul business. Tot ce face ADR Nord pe segmentul infrastructură nu ar trebui nimănuidacă nu ar exista noi locuri de muncă. Acceptăm colaborarea noastră cu filiala Edineț a CCI, în speranța că, împreună, vom reuși să impulsionăm din punct de vedere economic localitățile de la nordul republicii”, a relevat directorul ADR Nord.

Și directorul filialei Edineț a CCI, Inna Stanciu a remarcat perspectivele pe care le oferă Acordul de parteneriat: „Parteneriatul dintre filiala Edineț a CCI și ADR Nord are scopul de a unifica eforturile depuse de cele două instituții pentru promovarea și susținerea mediului de afaceri din teritoriu și pentru dezvoltarea socio-economică a Regiunii de Dezvoltare Nord".

ADR Nord și filiala Edineț a CCI vor desfășurarea proiecte comune, în cadrul cărora vor oferi consultanță actorilor regionali - întreprinzători, autorități publice locale, asociații de business etc. - privind eficientizarea parteneriatului public-privat. Totodată, instituțiile vor organiza mese rotunde, conferințe, forumuri, traininguri, expo-târguri, precum și alte activități destinate mediului de afaceri și societății civile.

Acordul mai presupune cooperarea în vederea elaborării materialelor promoționale despre potențialul socio-economic al Regiunii de Dezvoltare Nord.

Menționăm că, în aprilie curent, ADR Nord și filiala Bălți a CCI au încheiat un acord similar.