Prima   -  Noutăți - Aprovizionarea cu apă potabilă în Regiunea de Dezvoltare Nord, tema unei întîlniri bilaterale

Aprovizionarea cu apă potabilă în Regiunea de Dezvoltare Nord, tema unei întîlniri bilaterale

31.05.2013   1566 accesări  

Bălți, 31 mai 2013. Necesitatea de aprovizionare cu apă potabilă în localitățile din Regiunea de Dezvoltare Nord a fost discutată în cadrul unei întâlniri la care au participat directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord, Ion Bodrug, și consultantul financiar și instituțional la BDO România, Augustin Boer.

Cu această ocazie, consultantul BDO România a prezentat o hartă a dorințelor în materie de aprovizionare cu apă potabilă în Regiunea de Dezvoltare Nord, în contextul elaborării unui studiu de fezabilitate în acest sens. Finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), studiul de fezabilitate este realizat în cadrul unui viitor proiect de aprovizionare cu apă potabilă a raioanelor Soroca, Florești, Sângerei, Telenești și o parte din raionul Râșcani.

Menționăm că, în domeniul aprovizionării cu apă potabilă și canalizare, ADR Nord a implementat proiectul „Aprovizionarea cu servicii de apă și canalizare a locuitorilor satului Duruitoarea Veche, comuna Costești, raionul Râșcani”, în parteneriat și cu sprijin financiar din partea Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în contextul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”. De asemenea, ADR Nord implementează în prezent proiectul „Finalizarea construcției apeductului magistral Bălți-Sângerei cu ramificații comunitare”, finanțat integral din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională.

BDO România este, potrivit bdo.ro, a cincea firmă de audit și consultanță din țara vecină. Are o experiență de peste 20 ani în prestarea de servicii profesionale și peste 170 de profesioniști ce acționează în cadrul unor echipe multidisciplinare coordonate de 14 parteneri acreditați de organisme profesionale internaționale și locale.