Prima   -  Noutăți - Ambasadorul Belgiei în România și Republica Moldova, interesat de Regiunea de Dezvoltare Nord

Ambasadorul Belgiei în România și Republica Moldova, interesat de Regiunea de Dezvoltare Nord

13.03.2013   2329 accesări  

Bălți, 13 martie 2013. Ambasadorul Regatului Belgiei în România și Republica Moldova, Excelența Sa Philippe Beke, a vizitat Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, dorind să cunoască mai bine Regiunea de Dezvoltare Nord.

Cu această ocazie, diplomatul belgian a discutat cu directorul ADR Nord, Ion Bodrug, despre specificul proiectelor de dezvoltare regională care se implementează în Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN), precum și despre sursele de finanțare ale proiectelor. În mod special, Excelența Sa a fost interesat de etapele implementării proiectelor de dezvoltare regională și, nu în ultimul rând, de atragerea fondurilor europene în regiune.

Ulterior, șefa Secției planificare strategică și programare, Inga Cojocaru, a prezentat înaltului oaspete cele mai importante aspecte economice, sociale, turistice și culturale ale RDN. În acest context, Inga Cojocaru s-a referit la organizarea Conferinței internaționale cu genericul „Oportunități de dezvoltare socio-economică a Regiunii de Dezvoltare Nord până în anul 2020”, eveniment care va avea loc în perioada 21-22 curent în orașul Bălți.

„Dacă veți continua așa, în următorii 3 ani veți avea, cu siguranță, numeroase alte activități și proiecte. Din succinta descriere a regiunii pe care mi-a făcut-o directorul ADR Nord, am înțeles că ideile dvs., pe care le puneți în aplicare, sunt bune”, a remarcat Excelența Sa Philippe Beke.

Joi, 14 martie, înainte de a-și încheia vizita în municipiul Bălți, Excelența Sa va vizita câteva obiective turistice ale orașului, după care diplomatul belgian și restrânsa sa delegație va vizita orașul Soroca.