Prima   -  Noutăți - „Ghidul Antreprenorului pe înțelesul tuturor”, lansat de reprezentanța A.O. Hilfswerk Austria în Republica Moldova

„Ghidul Antreprenorului pe înțelesul tuturor”, lansat de reprezentanța A.O. Hilfswerk Austria în Republica Moldova

18.02.2013   2310 accesări   Migranti.md

Reprezentanța AO HILFSWERK AUSTRIA în Republica Moldova a lansat oficial publicația „Ghidul Antreprenorului pe înțelesul tuturor”, elaborată în cadrul proiectului „Remitențele Dezvoltă Comunitățile din Moldova”, implementat cu suportul financiar al Uniunii Europene.

„Ghidul Antreprenorului pe înțelesul tuturor” prezintă un instrument actual, util și accesibil  pentru cei care vor să renunțe la o parte din cheltuielile curente și de moment în favoarea unei afaceri proprii, care să genereze beneficii materiale pe termen lung. Ghidul a fost structurat pe principiul întrebări-răspunsuri, oferind prezentarea schematică și grafică a informației, care poate fi ușor aplicată în practică de cei care primesc bani de peste hotare și vor să investească în Republica Moldova, dar cărora le lipsesc cunoștințele necesare.

De asemenea, în cadrul evenimentului Hilfswerk Austria în Republica Moldova au fost înmânate certificatele beneficiarilor programului de granturi mici. Kathrin Pauschenwein, coordonator regional Hilfswerk Austria International, a menționat în discursul său importanța susținerii Uniunii Europene a proiectelor de combatere a migrației și realocarea remitențelor pentru dezvoltarea comunităților rurale din Republica Moldova.

Cei șapte câștigători ai concursului de granturi vor beneficia de echipamente, utilaje și bunuri în valoare de până la 15.000 de euro fiecare, cu scopul de a dezvolta afaceri proprii în domenii precum apicultură, agricultură, prelucrarea fierului forjat, servicii de reparație a tehnicii agricole, creșterea iepurilor, morărit, servicii de testare a cablurilor electrice.

Proiectul „Remitențele Dezvoltă Comunitățile din Moldova”, implementat de Hilfswerk Austria International cu suportul financiar al Uniunii Europene, are drept scop corelarea fenomenului migrației și dezvoltarea comunităților din Republica Moldova. Aceasta este posibil prin utilizarea efectelor pozitive ale migrației pentru dezvoltarea comunităților și de a mări impactul pozitiv al remitențelor în Republica Moldova, prin îmbunătățirea capacităților beneficiarilor de remitențe de a iniția activități generatoare de venituri, de a investi și a dezvolta afaceri în comunitățile lor.

Proiectul este implementat în raioanele Orhei, Rezina, Åžoldănești și Telenești în perioada aprilie 2011-iunie 2013.

Pentru informații adiționale:

  • Victor Koroli, manager de proiect, Hilfswerk Austria în Moldova, tel.: +373 22 212541, e-mail: victor.koroli@hwa.md
  • DESCARCĂ GHIDUL