Prima   -  Noutăți - Training pe tema reformei Administrației Publice Locale, în Cehia

Training pe tema reformei Administrației Publice Locale, în Cehia

23.11.2012   1590 accesări   MDRC

Benesov, Cehia, 19-21 noiembrie 2012. Un grup de specialiști de la Agențiile de Dezvoltare Regională Nord, Centru și funcționari de la Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor au participat la trainingul „Reforma Administrației Publice Locale”. Din partea ADR Nord, la eveniment a participat Inga Cojocaru, șefa Secției planificare strategică și programare.

Evenimentul a fost organizat de Institutul de Administrare Publică din Praga cu suportul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe în cadrul Programului Parteneriatului Estic al Comisiei Europene.

Scopul trainingului a fost familiarizarea cu prioritățile Parteneriatului Estic, reformele Administrației Publice Locale, managementul financiar al APL și lupta împotriva corupției în Administrarea Publică din Republica Cehă.

Participanții au avut ocazia să discute aspectele practice ale reformei Administrației Publice Locale și să realizeze un schimb de bune practici cu reprezentanții instituțiilor omoloage din Armenia, Georgia, Azerbaidjan, Ucraina și Belarus.