Prima   -  Noutăți - Ședință pe tema eficienței energetice și energiei regenerabile

Ședință pe tema eficienței energetice și energiei regenerabile

21.11.2012   2390 accesări  

Bălți, 21 noiembrie 2012. Reprezentanți ai companiei italiene „Enel”, conducerea Agenției pentru Eficiență Energetică a Republicii Moldova, reprezentată de directorul Mihail Stratan și vicedirectorul Călin Negură, și directorul executiv al Fondului pentru Eficiență Energetică, Sergiu Corin, au efectuat o vizită la Agenția de Dezvoltare regională Nord, unde s-au întâlnit cu directorul Ion Bodrug.

În cadrul ședinței, directorul ADR Nord a prezentat oaspeților specificul proiectelor pe care le implementează în Regiunea de Dezvoltare Nord, după care Fabio Borghese, director „Enel” în Rusia, CSI și țările baltice, și Lorenzo Colovini, manager principal „Enel” în în Rusia, CSI și țările baltice, și-au prezentat, la rândul lor, compania. Subiectele discutate ulterior țin de eficiența energetică și energia regenerabilă.

„Enel”, companie italiană implicată în producția și furnizarea energiei electrice, este cea mai mare companie energetică din Italia. La nivel european, Enel este pe locul 4 în topul companiilor energetice. „Enel” este lider mondial în generarea de electricitate din resurse regenerabile și a anunțat, în mai 2008, că își extinde eforturile în acest sector și în cel al tehnologiilor care protejează mediul, printr-un program de investiții de 7,4 miliarde de euro până la sfârșitul lui 2012.

Amintim că ADR Nord și Agenția pentru Eficiență Energetică au semnat, în noiembrie 2011, un memorandum de colaborare. Memorandumul a fost încheiat având în vedere obiectivul comun al celor două agenții în domeniul eficienței energetice și de valorificare a surselor regenerabile de energie pentru obiective publice.

Referințe