Prima   -  Noutăți - Cetățenii municipiului Bălți au discutat cu ministrul Marcel Răducan

Cetățenii municipiului Bălți au discutat cu ministrul Marcel Răducan

20.11.2012   1440 accesări   MDRC

Bălți, 20 noiembrie 2012. Problemele din domeniul construcțiilor și eliberarea certificatelor pentru autorizarea construcției au fost principalele subiecte abordate la întrevederea cu Marcel Răducan ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, cu cetățeni din municipiul Bălți. În cadrul zilei de audiență a membrilor Guvernului în teritoriu oficialul a discutat cu localnicii despre principalele probleme comise în procesul de proiectare, eliberare a autorizației de construcție și efectuării lucrărilor la obiective.

Fiecare cetățean și-a expus opinia vizavi de propria problemă, argumentându-și poziția prin documente justificative, solicitând contribuția celor prezenți la soluționarea problemei.

La întâlnirea cu cetățenii, ministrul a fost însoțit de o echipă de funcționari de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Inspecției de Stat în Construcții, Institutului „URBANPROIECT” și Agenției de Dezvoltare Regională Nord.

După întrevederea cu cetățenii, ministrul Marcel Răducan s-a întâlnit cu conducerea administrației publice locale a municipiului Bălți și șefii principalelor servicii municipale. Cele mai importante subiecte discutate au ținut de: deservirea locativ comunală, elaborarea și expertizarea proiectelor, respectarea Planului Urbanistic General de amenajare a teritoriului, precum și reabilitarea fațadelor blocurilor locative.

Reprezentanții structurilor ce prestează servicii în cadrul municipiului și-au exprimat opiniile vizavi de problemele cotidiene în domeniul construcțiilor și au menționat că lacunele cadrului legal, precum și relațiile civile dintre părți nu permit realizarea calitativă a obiectivelor.

Totodată, reprezentanții ministerului și cei ai administrației publice locale Bălți au discutat despre dezvoltarea regională și rolul implementării eficiente a proiectelor în Regiunea de Dezvoltare Nord, precum și despre procesul și mecanismul de transmitere a obiectelor finalizate în proprietatea autorităților publice locale.

La final, administrația publică locală Bălți a declarat că își va intensifica cooperarea cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord și autoritățile centrale pentru a asigura buna dezvoltare a regiunii și a crea condiții optime pentru viața și activitatea cetățenilor și agenților economici din regiune.