Prima   -  Noutăți - Apeductul reconstruit din Otaci, transmis în proprietatea Primăriei Otaci

Apeductul reconstruit din Otaci, transmis în proprietatea Primăriei Otaci

26.09.2012   2360 accesări  

OTACI, 26 septembrie 2012. Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) a transmis în proprietatea Primăriei Otaci apeductul reconstruit din orașul Otaci, în cadrul proiectului „Servicii calitative de apă și canalizare în orașul Otaci pentru un mediu curat în Regiunea Nord”, finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Apeductul reconstruit, potrivit subproiectului „Reconstrucția apeductului din orașul Otaci”, a fost transmis potrivit condițiilor acordului de parteneriat cu Primăria Otaci din 8 iulie 2011 și bugetul proiectului.

Din comisia de primire-predare a bunurilor au făcut parte directorul ADR Nord, președintele comisiei, Ion BODRUG; șeful Secției management proiecte de la ADR Nord, Constantin BÂNDIU; șefa Secției finanțe și achiziții, contabil-șef, Lilia RAILEANU; juristul ADR Nord, Liviu OJOG. Din partea Primăriei Biruința, din această comisie au făcut parte primarul de Otaci, președintele comisiei, Vasile TRAGHIRA, și contabila-șef a Primăriei Otaci.

Suma totală a investițiilor în cadrul subproiectului de reconstrucție a apeductului este de 7 442 582, 22  de lei, bani alocați din FNDR.

Proiectul din Otaci a fost lansat în data de 8 iulie 2011. Ședința de recepție la terminarea lucrărilor prevăzute de subproiectul „Reconstrucția apeductului din orașul Otaci” a avut loc în data de 17 iulie 2012. Proiectul conține încă un subproiect, în urma implementării căruia va fi reconstruit sistemul de canalizare al orașului. Obiectivul general al proiectului este extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare al orașului Otaci. Suma totală a proiectului este 21 319,50 de lei, bani solicitați integral din sursele FNDR.