Prima   -  Noutăți - Vizita directorului ADR Nord la Moscova

Vizita directorului ADR Nord la Moscova

12.09.2012   2728 accesări  

RUSIA, MOSCOVA, 10-12 septembrie 2012. Marcel RĂDUCAN, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, l-a însoțit pe premierul Republicii Moldova, Vladimir Filat, într-o delegație oficială în Federația Rusă. În acest context, în cadrul vizitei a participat și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Ion BODRUG.

Cu ocazia acestei vizite, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor al Republicii Moldova, Marcel RĂDUCAN, și ministrul Dezvoltării Regionale al Federației Ruse, Oleg GOVORUN, au semnat marți, 11 septembrie, la Reședința de Stat a premierului rus, în prezența premierului Vladimir FILAT și a omologului său Dmitri MEDVEDEV, un Memorandum de Înțelegere în domeniul cooperării interregionale.

Părțile intenționează să dezvolte colaborări multilaterale, inclusiv în domeniul realizării  programelor de colaborare interregională și să contribuie la activizarea contactelor de afaceri între regiunile Republicii Moldova și cele din Federația Rusă.

Scopul Memorandumului este de a intensifica colaborarea interregională între Republica Moldova și Federația Rusă și de a asigura o dezvoltare social-economică durabilă a regiunilor ambelor țări. Precizăm că evenimentul s-a desfășurat în timpul vizitei Prim-ministrului Republicii Moldova, Vladimir Filat, în Federația Rusă.

În acest context, vizita directorului ADR Nord în Moscova a inclus mai multe întîlniri cu oficiali ruși din domeniul dezvoltării regionale. Astfel, directorul Ion BODRUG s-a întîlnit cu directorul-adjunct al Departamentului relațiilor internaționale și a dezvoltării cooperării transfrontaliere a Ministerului Dezvoltării Regionale a Federației Ruse, Dmitri GORȘKOV; șeful Secției cooperării cu organizațiile internaționale a Departamentului relațiilor internaționale și a dezvoltării cooperării transfrontaliere a Ministerului Dezvoltării Regionale a Federației Ruse, Dmitri FIȘKIN; specialist-expert al Secției cooperării internaționale și de protocol a Departamentului relațiilor internaționale și dezvoltării cooperării internaționale a Ministerului Dezvoltării Regionale a Federației Ruse, Iaroslav FIGUROV. Din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a Republicii Moldova la aceaste întrevederi a participat Svetlana ROGOV, șefa Direcției relații internaționale și atragerea investițiilor. De asemenea, la întîlnire a mai participat Leonora MOROȘAN, secretar din cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

În cadrul acestei întîlniri s-a discutat despre posibilitatea întîlnirilor comune a experților din cele două state, despre schimbul de informații din domeniul dezvoltării regionale, despre forumurile de profil care au loc în cele două țări, despre impulsionarea relațiilor economice etc. În acest context, s-a pus accent pe dezvoltarea relațiilor interregionale și pe organizarea forumurilor economice interregionale, care pot fi o perspectivă importantă în dezvoltarea relațiilor dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

Menționăm că directorul ADR Nord, Ion BODRUG, a mai participat, cu ocazia vizitei în Moscova, la un șir de evenimente prilejuite de marcarea Zilelor culturii Republicii Moldova în Federația Rusă, eveniment cultural care s-a desfășurat în perioada 10-14 septembrie curent.