Prima   -  Noutăți - Al doilea atelier pe tema managementului deșeurilor solide, Florești

Al doilea atelier pe tema managementului deșeurilor solide, Florești

11.09.2012   1575 accesări  

FLOREȘTI, 11 septembrie 2012. A avut loc al doilea atelier de lucru din cadrul proietului-pilot „Planificarea intermunicipală participativă pentru sectorul Managementul Integrat al Deșeurilor Solide din Republica Moldova”, care s-a desfășurat în incinta Consiliului Raional Florești.

La atelier au participat primari, șefii direcțiilor de construcție, ecologie din CR Florești, precum și reprezentanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Victor BUFTEAC, responsabil de implementarea acestui proiec-pilot, și o echipă a Centrului pentru Dezvoltare Rurală (SLE), care acordă suport teoretic în procesul de elaborare a Strategiei în domeniul managementului deșeurilor solide (MDS).

Atelierul a fost moderat de către Ala CUCU, specialist în probleme strategice și planificare la Agenția de Dezvoltare Regională Nord. Scopul atelierului a fost identificarea obiectivelor și măsurilor pentru elaborarea Strategiei în domeniul MDS, precum și identificarea instituțiilor sau actorilor care vor fi nemijlocit implicați în acest sistem. Următorul atelier de lucru va avea loc între 2-4 octombrie curent în orașul Åžoldănești, unde vor participa reprezentanți din cadrul proiectului din cele trei raioane: Åžoldănești, Rezina, Florești.