Prima   -  Noutăți - Un voluntar de la Corpul Păcii va activa în cadrul ADR Nord

Un voluntar de la Corpul Păcii va activa în cadrul ADR Nord

08.08.2012   3536 accesări  

Matthew STAHLMAN este voluntarul american care va activa, în următorii doi ani, în cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord). Astfel, ADR Nord și Agenția guvernamentală Corpul Păcii SUA în Moldova își vor continua colaborarea începută în data de 20 ianuarie 2011, prin semnarea unui acord.

Prin Proiectul Dezvoltarea Agrobusinessului și Businessului Rural (DABR), ADR Nord și Corpul Păcii vor colabora în domeniul dezvoltării organizaționale, implementarea proiectelor și managementul organizației.

Proiectul DABR are ca scop susținerea transformărilor și expansiunii economiei Republicii Moldova în sectorul rural.

Voluntarul Matthew STAHLMAN va promova activitățile ADR Nord, va facilita accesul la informație a beneficiarilor Agenției, va contribui la consolidarea capacităților angajaților Agenției în vederea dezvoltării participative a comunității și dezvoltării profesionale. Menționăm că, în paralel cu aprofundarea cunoștințelor despre specificul activităților ADR Nord și a limbii române, voluntarul se va ocupa în primele cinci luni de activitate de traducerea, în limba engleză, a celor mai importante articole publicate pe site-ul Agenției.

„Colaborarea cu Agenția guvernamentală Corpul Păcii SUA în Moldova va contribui la schimbul informațional privind dezvoltarea regională și va consolida capacitățile instituționale ale Agenției", susține directorul ADR Nord, Ion BODRUG.

Corpul Păcii, agenție guvernamentală înființată în anul 1961, trimite voluntari în țările din întreaga lume pentru a ajuta la formarea unor comunități mai puternice și a îmbunătăți înțelegerea dintre americani și alte popoare.Voluntarii își fac serviciul în Moldova din 1993. Potrivit site-ului Peace Corps Moldova, pînă în prezent aproximativ 800 de voluntari și-au făcut serviciul în Republica Moldova. După întoarcerea lor în SUA, voluntarii își continuă serviciul în calitate de ambasadori neoficiali ai Republicii Moldova.