Prima   -  Noutăți - Seminar informativ-instructiv: „Elaborarea și managementul proiectelor investiționale”

Seminar informativ-instructiv: „Elaborarea și managementul proiectelor investiționale”

25.06.2012   1726 accesări  

BĂLȚI, 25 iunie 2012. Agenția de Dezvoltare Regională Nord a organizat, pentru membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord, un seminar instructiv-informativ cu genericul „Elaborarea și managementul proiectelor investiționale”.

Moderat de Inga COJOCARU, șefa Secției planificare strategică și programare, seminarul a început cu instrucțiuni pentru utilizatori în cadrul celui de-al 2-lea Apel de Propuneri de Proiecte (APP 2). În acest sens, Liuba BARANCEANU, specialist în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor la ADR Nord, a trecut în revistă cele mai relevante aspecte ale APP 2.

Olga SICORA, specialist management proiecte, a vorbit despre rolul și responsabilitățile actorilor  implicați în  procesul de implementare a proiectelor regionale (o prezentare în acest sens se găsește mai jos).

La rîndul său, Vlad GHIȚU, directorul executiv al Centrului „CONTACT” Bălți, s-a referit la managementul proiectelor investiționale, prezentînd totodată etapele de elaborare a proiectelor din fondurile Uniunii Europene și propunînd în acest sens un șir de recomandări.