Prima   -  Noutăți - Viceministrul Veaceslav GUȚUȚUI, în vizită de lucru la ADR Nord

Viceministrul Veaceslav GUȚUȚUI, în vizită de lucru la ADR Nord

21.06.2012   2576 accesări  

BĂLȚI, 21 iunie 2012. Viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Veaceslav GUȚUȚUI, a efectuat o vizită de monitorizare la proiectul „Conectarea Zonei Economice Libere 'Bălți' la utilitățile municipale: apă, canalizare, electricitate, drumuri de acces”.

Proiectul de la ZEL „Bălți” a fost lansat în data de 29 iunie 2011. Solicitantul proiectului, gestionat de ADR Nord, este Primăria orașului Bălți. Obiectivul general al proiectului este asigurarea conectării infrastructurii ZEL „Bălți” la toate utilitățile: apă, canalizare, electricitate, drumuri de acces. Suma totală a proiectului este 16 575 515 lei, din care 13 621 660 lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), care constituie 86% din suma totală a proiectului. Cofinanțatori ai proiectului sînt Primăria or. Bălți (1 363 734 lei), ICS „Dräxlmaier Automotive” SRL (1 550 121 lei) și ZEL „Bălți" (40 000 lei). Amintim că evenimentul de recepție a subproiectului „Construcția apeductului” a avut loc în data de 28 septembrie 2011. Organizarea recepției la finisarea lucrărilor la drumul de pe str. Dovator, prevăzute de proiect, va avea loc în data de 28 iunie a.c.

După vizita de monitorizare la proiectul de la ZEL „Bălți”, viceministrul a convocat angajații Agenției de Dezvoltare Regională Nord într-o ședință de lucru. În cadrul ședinței, viceministrul Veaceslav GUȚUȚUI s-a referit la responsabilitățile ce le revin angajaților ADR Nord în procesul de dezvoltare regională a zonei de nord a țării. „Trebuie să demonstrăm că dezvoltarea regională este o perspectivă viabilă pentru Republica Moldova. Chiar dacă, în comparație cu alte agenții de dezvoltare, ADR Nord e într-o situație mai bună la capitolul valorificarea resurselor financiare alocate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, avem încă mult de lucru”, a menționat viceministrul.

Totodată, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor s-a referit și la actualizarea Strategiei de Dezvoltare Regională Nord, întrucît așteptările partenerilor de dezvoltare și a donatorilor sînt foarte mari față actorii implicați în procesul de dezvoltare regională în Republica Moldova.